Haberler

Yağış yetersizliğinden suyu çekilen Seyfe Gölü, göç yolundaki kuşlara mola verdirmedi

Güncelleme:

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde su olmayınca, göçmen kuşlar burada konaklamadan yollarına devam ediyor.

Kırşehir'in Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nde su olmayınca, göçmen kuşlar burada konaklamadan yollarına devam ediyor.

Su sorununun yaşanmadığı yıllarda martı, turna, ördek, flamingo, angıt ve çıkrıkçı gibi türlerin konaklama yeri olan Seyfe Gölü, bu yıl olumsuz mevsim koşulları nedeniyle kurudu.

Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, Ramsar Sözleşmesi ile uluslararası düzeyde koruma altına alınan gölde en sessiz günlerin yaşandığını belirterek, göç yolları üzerindeki Seyfe'de kuzeyden güneye yönelen kuşların konaklamadığını söyledi.

Gölün yaz aylarında tamamen kuruduğuna dikkati çeken Çetiner, şöyle konuştu:

"Mevsim itibarıyla Seyfe Gölü Kuş Cenneti tamamen kurumuş durumda. Dünyadaki 4 göç yolundan birinin üzerinde olan gölümüz kuşlarımızın konaklaması, dinlenmesi ve beslenmesi için ideal bir yer. Gölümüz tamamen kuruduğu için tersine göçün başladığı bugünlerde kuşlarımız konaklamadan, dinlenmeden ve beslenmeden yollarına devam etmek zorunda kalıyor, gölümüzü pas geçiyor."

Önceki yıllarda kasım aylarında yağış olduğu için göçmen kuşların burada konakladığını vurgulayan Çetiner, "Mevsim itibarıyla yağışların başlaması gerekirdi fakat henüz yağış olmadı. Göle su sağlayan en önemli etken yağışlar. Gölün tabanı çorak toprak. Yağmur suyu tabana geçmiyor, yüzeyde kalıyor. Tabandan da gölümüze su girişi yok. Zaten Seyfe, Malya ve Horla pınarlarında su olmadığı için yüzeysel su girişimiz de yok. Şu anda tek çözümümüz yağışlara kaldı." diye konuştu.

Çetiner, pınarlardan su girişi olmadığı için Yamula Barajı'ndan su getirilmesi çalışmalarının hızlandırılması gerektiğine işaret ederek, Türkiye'nin en önemli sulak alanlarından Seyfe Gölü Kuş Cenneti'nin bu halinin kendilerini üzdüğünü kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Seyfe Gölü Kırşehir Mucur Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title