Haberler

Viyana 1683: Osmanlı Fetihlerinin Sonu

Güncelleme:

Askerî tarih meraklıları için görsellerle zenginleştirilmiş, kapsamlı bir kaynak

İş Bankası Kültür Yayınları askerî tarih dizisine yeni bir kaynak daha ekledi ve Viyana 1683: Osmanlı Fetihlerinin Sonu kitabını okurlarla buluşturdu. İngiliz tarihçi ve araştırmacı Simon Millar'ın yayına hazırladığı, Peter Dennis'in illüstrasyonları ile katkıda bulunduğu kitap, tarihin en çok iz bırakan olaylarından biri olan II. Viyana Kuşatması'na dair kapsamlı bilgi sunuyor.

Kanuni Sultan Süleyman'ın 1529 yılında 120 bin kişilik ordusuyla gerçekleştirdiği ancak bir başarıya ulaşamayan I. Viyana Kuşatması'ndan tam 154 yıl sonra Sultan IV. Mehmet Viyana kapılarına geri dönmeye karar verir ve sadrazam Merzifonlu Kara Mustafa Paşa komutasında büyük bir ordu toplanır. Ancak Habsburg başkomutanı Charles de Lorraine, Lehistan kralı III. Jan Sobieski'nin idaresindeki büyük bir yardım ordusuyla Osmanlı kuvvetlerine karşı koyar ve tarihi şekillendiren bir zafere imza atar.

18. yüzyıl savaşları ve özellikle de Alman askerî tarihi konusundaki uzmanlığıyla tanınan Simon Millar, birbirinden çok farklı iki savaş tarzını, rakip komutanları ve orduları mercek altına aldığı eseriyle Osmanlı fetihler çağını kapatarak, Habsburglara Macaristan kapılarını açan bu dönüm noktasını her yönüyle ve kronolojik detaylarıyla ele alıyor.

Tarihin en büyük savaşlarından biri olan II. Viyana kuşatmasının ayrıntılı dökümlerine, düşman kuvvetlerinin taktiklerine ve harekâtın düğüm noktalarına dair bilgi edinebileceğiniz Viyana 1683: Osmanlı Fetihlerinin Sonu, İş Bankası Kültür Yayınları etiketiyle tüm seçkin kitapçılarda…

Kaynak: Bültenler / Güncel

Peter Dennis İş Bankası Viyana Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

MHP'li Büyükataman: Normalleşme tiyatrosunun MHP'ye ve devlete operasyon olduğu açığa çıktı

Bakmadan Geçme

Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sinop Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sinop Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Siirt Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Siirt Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şanlıurfa Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şanlıurfa Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Samsun Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Samsun Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sakarya Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sakarya Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title