Haberler

Velilerin Okul ve Servis Tepkisi

Güncelleme:

Gaziantep Mütercim Asım İlkokulu'nda kayıtlı 650 öğrencinin okulda başlatılan tadilat nedeniyle başka okullara gönderilmesine veliler tepki gösterdi.

Gaziantep Mütercim Asım İlkokulu'nda kayıtlı 650 öğrencinin okulda başlatılan tadilat ve genişletme çalışmaları nedeniyle başka okullara gönderilmesine veliler tepki gösterdi.

Gaziantep'in Çıksorut Mahallesi'nde bulunan Mütercim Asım İlkokulu'nda yenileme ve genişletme çalışmaları başlatıldı. Bu nedenle Mütercim Asım İlkokulu'nda eğitim gören 5., 6., 7. ve 8. sınıf öğrencileri başka okullara nakledildi. Nakil yapılan okulların uzak olduğu gerekçesiyle veliler tepki gösterirken, Mütercim Asım İlkokulu önünde yüzlerce öğrenci velisi, yetkililere seslerini duyurmak için toplandı. Veliler, maddi imkansızlıktan dolayı çocuklarını okul servisleri ile gönderemeyeceklerini ifade ederek, servis sorununun çözüme kavuşturulamaması halinde çocuklarını okula gönderemeyeceklerini söyledi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Çıksorut Mahalle Muhtarı Ramazan Fıstıkçı, "Okulumuzda yenilenme ve genişletme çalışmaları var. O yüzden okulumuzda eğitim gören 650 öğrenci başka okullara sevk edildi. Ulaşım sorunu var. Gidecekleri okul evlerinden bayağı uzak. 2-3 kilometre uzaklıkta. Kış aylarını düşünerek yağmurda, çamurda, karda ulaşım sorunu için mutlaka bir çözüm üretilmelidir. Servis sorununun çözümü ile çocuklarımız okula rahat gidebilecek. Bizim mahallemizdeki insanların hepsi fakir. Servis tutacak güçleri yok. Bu yüzden yetkililerden servis talebinde bulunuyoruz. Bize bu konuda yardımcı olurlarsa kendilerine teşekkür ederiz" dedi.

Velilerden Hüseyin Kaya ise, şöyle konuştu: "Mütercim Asım İlkokulu'nda okuyan bir kızım var. Okuldaki yenilenme çalışmalarından dolayı öğrencileri bir başka okula naklettiler. Buradan yaklaşık 1-2 kilometre uzaklıkta. Ben okul yolunu hızlı bir şekilde yürüdüm. Yaklaşık 18 dakika sürüyor. İşin ilginç tarafı çocuklarımız öğlenci olarak okula gidecekler, akşam eve dönebilecekler. Dolayısıyla burada bir can güvenliği söz konusu. Çocuğumun canını tehlikeye atamam. Bu yüzden ya çocuklar okula servis ile gitmeli ya da bu şartlar altında çocuğumun can güvenliğinden dolayı okula gönderemeyeceğim. Ekonomik anlamda da gücümüz yok. Yani çocuğuma servis parası verecek durumda değilim. Bütün mahalleli de bu durumda. Bu yüzden biz servis istiyoruz. Servisin parasını devletin ödemesini istiyoruz. Bizim gücümüz yok."

Fatma Gül isimli veli de çocuklarını okutmakta güçlük yaşadığını ifade ederek, "4 çocuk okutuyorum. Eşim asgari ücret ile çalışıyor. 4 çocuğumun masrafını karşılayamıyorum. Ev kirası, elektrik, su faturası derken servis tutmaya benim gücüm kalmıyor" diye konuştu.

Emine Nermin Kaya da okulun uzak olması ve öğrencilerin okul çıkış saatlerinin karanlık olmasından dolayı duyduğu endişeyi dile getirerek, "Çocuğum akşam karanlığına kaldığında tinercisi, balicisi var. Yoğun akan bir trafik var. Biz çocuklarımızın can güvenliğinden endişe ediyoruz. Devlet tarafından servisin ayarlanmasını istiyoruz" şeklinde konuştu.

Mehmet Dövenci ise, "Mütercim Asım İlkokulu'nda okuyan 4 öğrencim var. Asgari ücret ile çalışıyorum. Aldığım maaş yetmiyor. Devletimizden bize bir servis vermesini istiyorum. Yetkililerin bize yardımcı olmalarını diliyorum" ifadelerini kullandı. Toplanan kalabalık, attığı sloganlardan sonra olaysız bir şekilde dağıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Nermin Kaya Gaziantep Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title