Haberler

Van - Mhp Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez:

'referandum Halkı Çatışmaya Sürüklüyor'

'REFERANDUM HALKI ÇATIŞMAYA SÜRÜKLÜYOR'

MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, Van'da iftar yemeğinde partililerle buluştu. Didinmez, 12 Eylül'de yapılacak olan referandumun halkı çatışma ortamına sürüklediğini belirterek, "Türkiye'nin en büyük sorunu terör olayları neticesinde siyasallaşan, terör eylemleri ile beraber bölünme tehdit ve tehlikesinin halkımız tarafından yaşanıyor olmasıdır. İkinci büyük sorunda işsizlik ve yoksulluktur. İş başındaki iktidar, her zaman olduğu gibi gerçek gündemi görmezlikten gelip sanal bir gündem oluşturarak geleceğimizi tehdit ve tehlikelerle karşı karşıya bırakacak ben merkezli bir siyaseti yürütüyor" dedi.

MHP Van teşkilatının bir düğün salonunda düzenlediği iftar yemeğine, MHP Genel Başkan yardımcısı Bülent Didinmez, MHP Iğdır eski Milletvekili Abbas Bozyel ve yaklaşık 400 kişi katıldı. Verilen iftar yemeğinin ardından konuşma yapan Didinmez, hükümetin başlattığı demokratik açılıma değinerek, "MHP olarak meseleye baktığınızda, bu coğrafyada bin yıldan beri et ve kemik misali birbiriyle aynı kültür halkasında aynı değerler etrafında yaşama iradesini ortaya koymuş ve bu iradeyle yarına arzusunu taşıyan insanları ayrıştırmaya yönelik bir takım projeler, maalesef ülkemiz insanlarının hayrına ve lehine değildir" dedi.

12 Eylül'de yapılacak olan referandumu da eleştiren Didinmez, Ramazan ayında halkı çatışma ortamına sürüklediğini söyledi. Didinmez, Türkiye'nin en büyük sorunun terör ve buna bağlı olarak bölünme tehlikesinin halk tarafından yaşanması ve işsizlik olduğunu belirtti. İktidarın gerçek gündemi görmezlikten gelerek sanal bir gündem oluşturduğu söyleyen Didinmez ,"İşte durduk yere anayasa değişikliğini gündeme getirerek anayasanın değiştirilmesi gerektiğine Türkiye'de bütün siyasi partiler, kanaat getirmiş. Bunu ifade etmelerine rağmen, sadece AKP kendi başına şekillendirdiği bir anayasa değişikliğini milletimizin önüne koymak, ve milletimizin baskı ve tahammüllerine bulunmak suretiyle bu anayasa değişikliğini halk oylamasıyla 'evet' şeklinde kabul edilmesi için aklın hayalin alamayacağı, metotları sergilemeye devam ediyor" diye konuştu.

Geceyi Van'da geçirecek olan MHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Didinmez, yarın Van'dan ayrılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title