Haberler

Ankara Valisi Yüksel'den, 9 Mayıs Avrupa Günü Mesajı

Güncelleme:

Ankara Valisi Yüksel, Türkiye'nin tam üyelik hedefinde AB'yi tarihi ve coğrafi zorunluluğun ötesinde bir değerler manzumesi olarak gördüğünü belirtti.

Ankara Valisi Alâaddin Yüksel, Türkiye'nin tam üyelik hedefinde Avrupa Birliğini, tarihi ve coğrafi zorunluluğun ötesinde bir değerler manzumesi olarak gördüğünü belirtti.

Vali Yüksel, 9 Mayıs Avrupa Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, "Avrupa Birliği sürecinde özellikle yapısal reformların ortak akılla çözülebileceği hususundaki deneyimlerin başarı ile uygulamaya konulduğu ve hemen her konuda istikrarın sağlanmasında Avrupa Birliği Bakanlığımız samimi, sabırlı ve kararlı çalışmalar ortaya koyarak illerimizde rehberimiz olmuştur" dedi.

Avrupa Birliği' ne tam üyelik hedefinde, Türkiye'nin; tarihi ve coğrafi zaruretler ötesinde, AB'yi bir değerler manzumesi olarak görmesinde kendi özgür iradesinin yattığı hususunun herkes tarafından anlaşılması gerektiğini vurgulayan Yüksel, "Bu bağlamda, Avrupa Birliği ile halen sabırla ve samimiyetle yürütülmekte olan ilişkiler nasıl sonuçlanırsa sonuçlansın, refah ve mutluluğu bir medeniyet hedefi olarak kabul eden Başkent Ankara uygarlık yolunda yürümeye kararlılıkla devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Kaynak: ANKA / Güncel

Alaaddin Yüksel Avrupa Birliği Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title