Haberler

Vali İpek, Örnek Okulu Ziyaret Etti

SİNOP Valisi Hasan İpek ve eşi Gülten İpek 'Eğitimde İyi Örnekler Projesi' kapsamında okul bahçesinde yetiştirilen ağaçlardan elde ettikleri kerestelerle masa, sandalye ve spor materyelleri yapan Taşmanlı Dizdaroğlu Şehit Erol Keçeci İlkokulu'nu ziyaret etti.

SİNOP Valisi Hasan İpek ve eşi Gülten İpek  'Eğitimde İyi Örnekler Projesi' kapsamında okul bahçesinde yetiştirilen ağaçlardan elde ettikleri kerestelerle masa, sandalye ve spor materyelleri yapan Taşmanlı Dizdaroğlu Şehit Erol Keçeci İlkokulu'nu ziyaret etti.

Sinop Valisi Hasan İpek ve eşi Gülten İpek, okul bahçesinde yetiştirilen ağaçlardan elde ettikleri kerestelerle masa, sandalye ve spor matelyelleri yapılan Sinop Taşmanlı Dizdaroğlu Şehit Erol Keçeci İlkokulu'nu ziyaret ederek, Sinop İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Türkkan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Okulun örnek bir çalışma yaptığını belirten Vali Hasan İpek, "Bugün köy okullarımızı gezdik. Köy okullarımızdan Taşmanlı Dizdaroğlu İlkokulumuzda gerçekten örnek bir çalışma yapıldığını gördük. Yine okulda yetiştirilen ağaçlardan elde edilen kerestelerle güzel bir okuma evi, masalar sandalyeler, resim için uygun materyaller ve spor için uygun materyallerin yapıldığı çok güzel bir çalışma yapmışlar. Okul müdürü arkadaşımızı bu anlamda ve bu konudaki çalışmalarından dolayı, burada çalışan tüm öğretmenleri tebrik ediyorum" dedi.

Sinop'un eğitim öğretimde çok ciddi mesafe aldığını ifade eden Vali İpek, "Geçen yıl Mart ayında Sinop'ta köyler, ilçeler dahil tüm okullarımızda tekli öğretime geçtik. Bizde ikili öğretim yapan okul bir yıldan beri yok, bu anlamda Sinop'taki eğitim-öğretim kalitesi ve eğitim öğretimle ilgili yapılan işlerden dolayı gurur duyuyoruz. Gerçekten örnek bir köy okulu olmuş. Hem yaptıkları çalışmalardan hem de öğrencilerin mutluluklarından çok güzel anlaşılıyor. Kendilerini tebrik ediyorum. Ayrıca Cumhurbaşkanımız ve Emine Erdoğan'ın teşvikleriyle başlatılan okuma yazma seferberliğinin yeniden hayata geçirilmesiyle ilgili konuda şu anda Sinop'ta 123 tane öğrenci devam ediyor, 90'lı yaşlarında bir hanımefendimiz okuma yazma kursuna gidiyor ve çok da mutlu bir görüntüsü var. Sinop, Türkiye'nin en mutlu ili, insanlarımızla öğrencilerimizle eğitim kadromuzla hep beraber mutluyuz. Bu mutlu ilde yaşamak herkese nasip olmaz, Sinop'ta yaşayanlar gerçekten şanslı insanlar" diye konuştu.

- Sinop

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevzat Türkkan Hasan İpek Sinop Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title