Haberler

Vali Güzeloğlu, Bismil Sanayi Sitesi'ni Ziyaret Etti

- Diyarbakır Valisi Hasan Güzeloğlu Bismil'de sanayi sitesinde esnafları ziyaret etti Diyarbakır Valisi Hasan Güzeloğlu'nun açıklamaları DİYARBAKIR - Bismil'de sanayi sitesinde esnaf ziyaretinde bulunan Diyarbakır valisi Hasan Güzeloğlu, "üretimi çoğaltmak ve kalitesini artırmak elde edilen artı...

- Diyarbakır Valisi Hasan Güzeloğlu Bismil'de sanayi sitesinde esnafları ziyaret etti

Diyarbakır Valisi Hasan Güzeloğlu'nun açıklamaları DİYARBAKIR - Bismil'de sanayi sitesinde esnaf ziyaretinde bulunan Diyarbakır valisi Hasan Güzeloğlu, "üretimi çoğaltmak ve kalitesini artırmak elde edilen artı ve katma değeri fazlalaştırma eğitimle olur" açıklamasında bulunarak nitelikli öğrenci yetiştirilmesi için sanayi sitesinde açılacak okulun protokolünü imzaladı.

Vali Güzeloğlu, beraberinde İl Emniyet Müdürü Tacettin Aslan Bismil Belediye başkan vekili kaymakam Turgay Gülenç ve kamu kurum müdürleri ile Bismil ilçesine ziyaret gerçekleştirdi. İlk olarak Bismil bitkisel palet üretim ve pazarlama tesisini gezen Vali Güzeloğlu, burada yetkililerden bilgi aldı. Ardından TMO'ya ait buğday silolarını gezen Vali Güzeloğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü yetkililerinden siloların durumu ile ilgili brifing aldı. Sera alanlarını gezen Vali Güzeloğlu, buradan küçük sanayi sitesine geçti. Sanayi sitesi esnafı ile selamlaşan Vali Güzeloğlu, daha sonra iş yeri sahiplerinin sorunlarını dinledi.

Ardından idare binasına geçen Vali Güzeloğlu, burada bir açıklamada bulundu. 25 yıl önceki sanayi sitesinin artık kabına sığmadığını söyledi. Vali Güzeloğlu, "25 yılda Bismil'de nasıl geliştiyse, sanayi sitesi de artık buraya sığmıyor. Yeni yer ve yeni üretime konu bir alan arayışımız var. Bu Türkiye'nin Bismil'in büyümesinin gelişmesinin çok açık göstergesi, kabına sığmıyoruz. Yeni bir yer demek yeni istihdam, üretim ve gelişme demektir. Bu noktada ilçe kaymakamı ve belediye başkanımız ile konuştuk hemen alan altyapı çalışmasına geçecek. Bugün dolaştık, herkes yeni bir yerde 50'ye yakın istihdam yapacaklarını söyledi. Böylelikle hem iş hem AŞ hem istikam konusunda çok açık bir tavusta bulundular. Bir kısmı getirdiği makineleri depo ediyorlar yer olmadığı için. Bismil'in tarımsal potansiyeli Diyarbakır'ın en büyük üretim yapan en çok ürün elde edilen ve en önemlisi altını çiziyorum, Silvan projesi ile gelecekte en çok etkilenecek olumlu alanda merkezdir. Bugün üretilen buğdaydan sonra nerdeyse Diyarbakır'ın üretim merkezi Bismil'dir. Burada hedefimiz şu, Bismil'de tarım ekipmanlarının üretimini de gerçekleştirecek bir vizyonu, bir hedefi Bismil ile paylaşıyoruz. ve onu da çok mutlulukla görüyorum, üretecek bir alt yapı el emeği ve geriden gelen bir bilgi birikimi var. Bunun üzerinde bir gelecek inşa edeceğiz, bugün burada ki arkadaşların birinci ikinci kuşaklar var, eminim balarından devraldığını ikinci kuşaktaki buradaki girişimci genç esnaf kardeşimiz kendilerini zenginleştirip üretici konumuna taşıyacaklar. Silvan projesi 230 bin hektarı suyla buluşturuyor, Bismil'i Diyarbakır'ı dünya çapında bir üretim merkezi yapılacak zaten bir yeryüzü cenneti arpasından mısırına pamuğundan sebzeye aklımıza gelen her şeyi ürettiğimiz Allah'ın bahşettiği bereketli bir topraklar üzerindeyiz. " dedi.

Bu sanayi sitesindeki üretimi çoğaltmak ve kalitesini artırmak elde ettiğimiz artı ve katma değeri fazlalaştırma eğitimle olur den vali Güzeloğlu" . Bugünden o geleceği karşılamak için ve ihtiyacımız olan nitelikli bilgili eleman temini için çok hayırlı bir protokol imzalayacağız. Bismil küçük sanayi sitesi kooperatifimiz burada çok, çok anlamlı bir toplu sanayi iş birliği noktasında bir eğitim kurumunun bir okulun bugün burada inşallah protokolünü imzalayacağız. Nitelikli genç eleman yetiştiriciliğinde bu okulun çok katkısı olacak, Allah hayırlı uğurlu eylesin" diye konuştu. Vali Güzeloğlu, konuşmaların ardından okul yapımı için hazırlanan protokolü imzaladı.

Vali Güzeloğlu, protokolünü imzaladığı ve inşaatı devam eden okulun inşaatını inceledi.

Kaynak: AA / Güncel

Basri Güzeloğlu Turgay Gülenç Diyarbakır Bismil Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title