Haberler

Vali Cesaretlendirdi İş Hayatına Atıldı

Edirne'de yaşayan 44 yaşındaki 2 çocuk annesi ev hanımı Ayşe Tarancı, kentteki bir davet için yaptığı tatlıyı dönemin valisi beğenince KOSGEB desteğiyle kafe açarak iş hayatına atıldı.

CİHAN DEMİRCİ - Edirne'de yaşayan 44 yaşındaki 2 çocuk annesi ev hanımı Ayşe Tarancı, kentteki bir davet için yaptığı tatlıyı dönemin valisi beğenince KOSGEB desteğiyle kafe açarak iş hayatına atıldı.

Tarancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2 yıl önce bir grup kadınla protokol üyelerine sunulmak üzere ikram hazırladıklarını belirterek, "Ben tatlı hazırlamıştım. Protokol üyeleri, tatlımı beğendi. O zamanki Edirne Valimiz Sayın Hasan Duruer'in teklifiyle ve cesaretlendirmesiyle böyle bir yola çıktım. KOSGEB'den destek aldım şu an 3K isimini verdiğimiz bu işletmeyi çalıştırıyorum" diye konuştu.

Kafe ile yok olmaya yüz tutmuş tarihi bir yapıyı ayağa kaldırdığını anlatan Tarancı, şunları kaydetti:

"O dönemde yaklaşık 4 aylık bir zaman diliminde kafeyi oluşturduk. Bu süreçte işletmenin oluşumunda da çeşitli adımlarımız oldu. Ben ev hanımıydım ama böyle bir fikirle yola çıktıktan sonra kafenin yapımında, her aşamasında başında durdum. Burayı onaran ve yapımında çalışan ustalara her zaman 'içinizden çalışmak geldiğinde' yapın dedim çünkü bir iş içten geldiği zaman başarılı olur. Bir ev hanımı olarak kafe fikrinde insanlara hiç sunulmamış bir şeyi sunmak istedik. Benim sevdiğim üç unsur vardı bunları kafede bir araya getirdik. 3K, benim hayalimin can bulduğu, gerçekleştiği bir yer. Kahve, kitap ve kaktüs... Kitaplar evimizde, hayatımızda çok önemliydi. Kahve ise kitap okurken en büyük destekçimiz. Kaktüsler ise benim bir hobim ve ilgi alanımdı. Bu üç unsuru bir araya getirmek benim için kıymetli bir olay oldu."

"Üretmek kadına çok yakışıyor"

Kadınların doğası gereği üretime çok yakıştığını ifade eden Tarancı, kadınların hayatının her döneminde ev kadını ya da iş kadını ayrımı yapmadan üretken oması gerektiğini vurguladı.

Kadınların sosyal hayatta yer alması gerektiğini vurgulayan Tarancı, şöyle devam etti:

"Üretmek kadına çok yakışıyor. Kadın üretmelidir. Bu noktada herkesin kendine has bir yeteneği vardır. Ben ev hanımı olarak hep ürettim. Hanımlarımız üretsinler ve sosyal hayatın içerisinde yer alsınlar. Şu anda Trakya Üniversitesinde okuyan kızım Tuğçe Seda Tarancı da dersinin ardından bana yardıma geliyor. Burada çalışanların hepsi kardeşimiz ve onlara da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Ben bu bina için şunu düşünüyorum iki yıldır emek verdik ve bu duruma getirdik. Bir ev hanımı fikri desteklenince çok daha iyi şeyler yapabilir. Kafe için şunu diyorum, bu hasta binayı tedavi ettim ve sahibine teslim edeceğim."

Kaynak: AA / Güncel

Hasan Duruer Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title