Haberler

Vali Çakacak Sel Bölgesinde İncelemelerde Bulundu

Van Valisi Özdemir Çakacak, Önceki Gün Sel Felaketinin Yaşandığı Özalp İlçesi ile Erçek Beldesinde İncelemelerde Bulundu. Selden Dolayı Evi Yıkıldığı İçin Gözyaşlarına Hakim Olamayan Bayanı Teselli Eden Vali Çakacak, Artık Önceden Belirlenen Köy Yerleşim Alanları Dışındaki Bölgelere Ev Kurulamayacağını Söyledi.

Van Valisi Özdemir Çakacak, önceki gün sel felaketinin yaşandığı Özalp ilçesi ile Erçek beldesinde incelemelerde bulundu. Selden dolayı evi yıkıldığı için gözyaşlarına hakim olamayan bayanı teselli eden Vali Çakacak, artık önceden belirlenen köy yerleşim alanları dışındaki bölgelere ev kurulamayacağını söyledi.

Vali Özdemir Çakacak, önceki gün yaşanan sel felaketinde bir kişinin hayatını kaybettiği ve birçok evin yıkıldığı Özalp ilçesi ile Erçek beldesinde incelemelerde bulundu. Sabah saatlerinde Özalp Kaymakamı Halil Berk ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Adnan Yaviç ile birlikte Erçek beldesine giden Vali Çakacak, buradan Kaymaklı köyüne geçti. Köyde incelemelerde bulunan Vali Çakacak, sel nedeniyle evlerini kaybeden iki bayanı ziyaret etti. Oturdukları yerde evlerinin olduğunu belirten bayanlar, olayı

anlatırken gözyaşlarına hakim olamadı. Ağlayan bayanları teselli eden Vali Çakacak, tüm ihtiyaçlarının hemen karşılanacağını söyledi. Tahrip olan köyün içme suyu şebekesinin de onarılması talimatını veren Vali Çakacak, "Bundan sonra köy yerleşim alanı olarak belirtilen bölgelerin haricinde başka yerlere ev kurulmayacak. Giden mal kaybı oldu. Devletimiz çok büyük, mal kayıplarını karşılar. Fakat yaşanan can kayıplarını hiç kimse karşılayamaz. Bu yüzden artık dere yataklarına evler kurulmaması gerekir"

şeklinde konuştu.

Daha sonra beraberinde bulunan Kaymakam Berk ve Yaviç ile birlikte Özalp ilçesine geçen Vali Çakacak, Bağrıaçık köyünde sel sularına kapılarak hayatını kaybeden Kadir Er isimli köylünün ailesine taziye ziyaretinde bulundu. Yaşanan olaydan duyduğu üzüntüyü dile getiren Vali Çakacak, aileye gerekli yardımın yapılacağını ifade etti.

(ŞA-CC-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Merkez Bankası'ndan TL mevduatı desteklemek ve döviz kredilerini sınırlamak için art arda adımlar

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den 'Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok' çıkışı

Samimi başlayan görüşme gergin bitti! Özel'den "Köpekleri uyutalım demenin tutarlı bir tarafı yok" çıkışı

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Sınırda makam aracıyla insan kaçakçılığı! Tuğgeneral emekliliğe sevk edildi

Selahattin Baki yok, Acun Ilıcalı var! İşte Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi

Selahattin Baki yok, Acun Ilıcalı var! İşte Ali Koç'un yeni yönetim kurulu listesi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title