Haberler

Uzman Jandarmanın Stajerlik Süresi Garnizon Hizmeti Sayılacak

Meclis İçişleri Komisyonu'nda Kabul Edilen Tasarıyla, Uzman Jandarmaların 6 Aylık Staj Süresinin Garnizon Hizmet Süresinden Sayılması Öngörüldü.

Meclis İçişleri Komisyonu'nda kabul edilen tasarıyla uzman jandarmaların 6 aylık staj süresinin garnizon hizmet süresinden sayılması öngörüldü. İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise ''Uzman erbaşlıktan ayrılıp memurluğa geçmek isteyenler oluyor. Sınava gerek kalmaksızın kamu kurumlarına atanabiliyorlar. 'Nasıl olsa bir kamu kurumuna atanırım' şeklinde yanlış bir inanışları var. Ancak görevinden ayrılan uzman erbaşların hepsi bir kuruma atanmıyor. Bir kısmı işsiz kalıyor'' dedi.

Meclis İçişleri Komisyonu, AKP Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut başkanlığında toplandı. Uzman Jandarma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının görüşüldüğü komisyonda, AKP Adana Milletvekili Ali Küçükaydın ordunun her kademesindeki uzmanlar arasında mesleğinden ayrılanlar olduğunu söyledi. AKP Sivas Milletvekili Selami Uzun da uzmanlıktan ayrılan birçok kişinin başka bir kamu kurumuna geçmek için kendisinden yardım talep ettiğini bildirdi.

Komisyon toplantısına katılan İçişleri Bakanı Beşir Atalay ise uzman jandarmaların 10 yıl görev yapmadan meslekten ayrılamadıklarını söyledi. Uzman erbaşların 2 yıl mecburi hizmetten sonra meslekten ayrılabildiğini kaydeden Bakan Atalay, ''Uzman erbaşlıktan ayrılarak memurluğa geçmek isteyenler var. Sınava gerek kalmaksızın kamu kurumlarına atanabiliyorlar. 'Nasıl olsa bir kamu kurumuna atanırım' şeklinde yanlış bir inanışları var. Ancak görevinden ayrılan uzman erbaşların hepsi bir kuruma atanmıyor. Bir kısmı işsiz kalıyor'' diye konuştu.

İçişleri Komisyonunda kabul edilen tasarı ise uzman jandarmaların 6 aylık eğitim süresinin, garnizon hizmet süresinden sayılmasını öngörüyor. Daha önce göreve atandıktan 2.5 yıl sonra atamaya tabi tutulan uzman jandarmalar, bundan böyle 2 yıl sonra atanabilecek. Sağlık durumu, idari, asayiş ve diğer zorunlu sebepler dışında atandıkları görev yerlerinde asgari 2 yıl kalmayanlar yeniden atamaya tabi tutulmayacak. (ANKA)

(EG/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title