Haberler

Uruguay, Devlet Eski Başkanı Mujica Eskişehir'de

Uruguay Devlet eski başkanı Jose Mujica, Vosbağa Derneği üyeleri, klasik Volkswagen arabalarla karşılandı.

Uruguay Devlet eski başkanı Jose Mujica, Vosbağa Derneği üyeleri,  klasik Volkswagen arabalarla karşılandı.

İstanbul'dan eşi Lucia Topalansky ile birlikte Yüksek Hızlı Tren'e binen Uruguay eski Devlet Başkanı, Eskişehir Merkez Odunpazarı Belediyesi'nin davetlisi olarak kente geldi. Jose Mujica'yı garda Odunpazarı Belediye Başkanı CHP'li Kazım Kurt çiçek vererek  karşılandı. Eskişehir Vosbağa Derneği üyeleri de Jose Mujica'yı gar önünde klasik Volkswagen otomobillerle karşıladı. Jose Mujica, yanına geldiği araçlara bir süre baktı. Mujica daha sonra belediyeye ait bir minibüse bindi. Vos Bağa Derneği üyeleri Odunpazarı Belediyesi'ne giden Jose Mujica'ya araçlarıyla eşlik etti. Jose Mujica, belediye binasında Kazım Kurt ile bir süre sohbet etti. Türk halkının misafirperverliğinden mutluluk duyduklarını belirten Mujica şöyle konuştu:

"Dil ve uzaklığın dışında Türk halkı ile kendimizi çok yakın hissediyoruz. Fark ettik ki bir değişim süreci içinde bir dünya. Bekliyoruz ki; Avrupa anlasın. Bugüne kadar olduğundan daha çok cömert olsun. Eski yöntemlerle bunları aşmak Türkiye'nin bu bölgede rolünün çok fazla olduğunu fark ettim. Ülkemizde bir kusurumuz var; Suriyeli ve Lübnanlıları, herkesi Türk olarak nitelendiriyoruz. Herkesi ülkemize 'Türk' diye çağırıyoruz. Ama aslında değiller. Böyle bir kusurumuz var. Bütün İspanyollar'a Galestralı dediğimiz gibi onlar da hepsi Galestra'dan değiller. Öğrenmemiz gereken pek çok şey var. Genç ve küçük bir halkız. Türkiye'den tarım makineleri ülkemize geliyor. Buradan da hayvan geliyor. İlişkileri genişletmek için çok şey var."

Jose Mujica başkan Kazım Kurt'a yeni kitabı 'İktidarda bir kara koyun, saraysız başbakan Jose Mujica'yı imzaladı. Kazım Kurt, Jose Mujica'ya lületaşından yapılmış üzerinde resminin bulunduğu bir resim hediye etti.

Eskişehir Vos Bağa ve Vos 26 derneği üyeleri de Jose Mujica'ya plaket ve derneklerinin tişört ile yelek hediye etti.

- Eskişehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Jose Mujica Kazım Kurt Volkswagen Uruguay Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

AKEPE İYİ BAKSIN:

İŞTE GERÇEK BİR BAŞKAN OLABİLECEK BİR KİŞİLİK

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title