Haberler

Üniversite Hastaneleri, 2007 Sonuna Kadar Olan Tüm Alacaklarını Tahsil Edecek

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik , Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Yatan Hastalara İlaç ve Tıbbi Malzeme Sağlamada Yaşanan Sıkıntı ve Üniversite Hastanelerinin Alacaklarına İlişkin Sorunları Görüşmek Üzere, Bazı Üniversite Rektörleriyle Bir Araya Geldi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik , Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yatan hastalara ilaç ve tıbbi malzeme sağlamada yaşanan sıkıntı ve üniversite hastanelerinin alacaklarına ilişkin sorunları görüşmek üzere, bazı üniversite rektörleriyle bir araya geldi. Ankara Üniversitesi Rektörlük Binası'ndaki toplantıya, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Akaydın, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mesut Parlak, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ülkü Bayındır ve Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Enver Duran katıldı.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, toplantının ardından yapılan ortak açıklamada, üniversite hastanelerinin alacaklarına ilişkin ödeme yapılacağını söyledi. Unakıtan, üniversite hastanelerinde yatan hastaların tedavi ücretlerinin fiyatlandırılması ve iyileştirilmesi konusunda ortak çalışma kararı aldıklarını da belirtti. Yatan hasta ilaçlarının alımında ihalelerin de yapılacağını kaydeden Unakıtan, "Üniversiteler alacaklarını tahsil ettiği zaman bu sorun da ortadan kalkar" dedi. Unakıtan, ilaç depolarında yaşanan sıkıntıya ilişkin olarak ise Devlet Malzeme Ofisi ve üniversite hastanelerinin görüşeceğini, Devlet Malzeme Ofisi'nin depolara ilişkin ihaleler konusunda üniversite hastanelerine destek vereceğini bildirdi.

-ŞUBAT AYINDA YASAL DÜZENLEME ÖNGÜRÜLÜYOR-

Toplantıda alınan karara göre, üniversiteler bir hafta içinde belediyeler dışındaki tüm kamu kurum ve kuruluşlarından alacaklarını Maliye Bakanlığı'na bildirecek. Şubat ayında yapılması öngörülen yasal düzenleme ile üniversite hastanelerinin 2007'nin sonuna kadar olan tüm alacakları tahsil edilecek. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile üniversite rektörlerinden oluşan komite, tedavi ücretlerini yeniden değerlendirecek.

-HAZİNEYE ÖDENEN PAY DÜŞÜRÜLECEK-

Rektörler adına açıklama yapan Ankara Üniversitesi Rektörü Nusret Aras da üniversite hastanelerinin döner sermayeden hazineye ödedikleri payın yüzde 15'ten yüzde 1'e düşürülmesi gerektiğini ifade etti. Toplantıda, söz konusu payın düşürülmesi de karara bağlandı. Hazineye ödenen payın oranı ise 15 gün içinde tespit edilecek. Toplantıda ayrıca, rektörlerin yüzde 5 olan "Bilimsel Araştırmalar Payı"nın gider olarak kabul edilmesi talebi de kabul edildi.

(ANKA)

(DNZ/GB)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title