Haberler

Uluslararası Göçmenler Günü

AB Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında uygulanan Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi eğitimcileri, Edirne Geri Gönderme Merkezi'ni ziyaret ederek, çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Avrupa Birliği (AB) Hayatboyu Öğrenme Programı kapsamında uygulanan Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi eğitimcileri, Edirne Geri Gönderme Merkezi'ni ziyaret ederek burada kalan çocuklara çeşitli hediyeler dağıttı.

Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, ziyarette yaptığı konuşmada, Uluslararası Göçmenler Günü nedeniyle bir araya geldiklerini söyledi.

BM'nin Ekim 2013 tarihli göç verilerine göre, dünya nüfusunun 232 milyonunun göçmenlerden oluştuğunu belirten Özcan,  "Grundtvig Öğrenme Ortaklığı Projesi" ile göçmenlerin ve dezavantajlı kesimlerin entegrasyonu için yapılan çalışmalardan iyi uygulama örneklerine dikkat çekmek istediklerini ifade etti.

Özcan, Edirne Geri Gönderme Merkezi'nin dünyada örnek bir yapı olduğunu, burada kalan mültecilere çok insani ve insana değer veren bir yaklaşımla hizmet verildiğini anlatarak, "Burası gerçekten dünyada eşine az rastlanır bir yer. Burada mültecilerin her türlü problemi ve dertleriyle ilgileniliyor. Göçmenlere çok insani şartlarda hizmet veriliyor. Burası Türk misafirperverliğinin örneğinin verildiği bir yer olarak gösteriliyor" diye konuştu.

Edirne Emniyet Müdürü Cemil Ceylan ise mülteci sorununun sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sorunu olduğunu belirtti.

Ceylan, Edirne Geri Gönderme Merkezi'nde kalan yaklaşık 320 kişiyi en iyi şekilde misafir ettiklerini belirtti.

Konuşmaların ardından merkezde kalan çocuklara çeşitli hediyeler dağıtıldı, öğretmenler tarafından eğitimsel faaliyetler düzenlendi. - Edirne

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Birliği Hüseyin Özcan Cemil Ceylan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title