Haberler

Ukrayna Eski Başbakanı Timoşenko Tedavi İçin Berlin'e Gitti

Güncelleme:

Ukrayna Parlamentosunun kararıyla 22 Şubatta serbest bırakılan eski Başbakan Yulia Timoşenko, tedavi görmek için Almanya'nın başkenti Berlin'e gitti.

Ukrayna Parlamentosu'nun kararıyla 22 Şubat'ta serbest bırakılan eski Başbakan Yulia Timoşenko, tedavi görmek için Almanya'nın başkenti Berlin'e geldi.

Alman Haber Ajansı'nın (DPA) haberine göre Timoşenko'nun, Berlin Schönefeld Havalimanı'na geldiği ve buradan hemen tedavi göreceği Charite Hastanesine götürüldüğü ifade edildi.

Charite Hastanesi yetkililerinin bugün Timoşenko'nun tedavisiyle ilgili bir basın toplantısı düzenleyeceği, ancak toplantıya Timoşenko'nun katılmayacağı bildirildi.

Timoşenko Berlin'e gelmeden önce İrlanda'nın başkenti Dublin'de yapılan Avrupa Halk Partisi Zirvesi'ni ziyaret etmişti.

Sırt ağrıları çektiği belirtilen Timoşenko, daha önce Charite Hastanesinin uzman sağlık ekibince Ukrayna'da bulunduğu cezaevinde muayene edilmişti.

Timoşenko özgürlüğüne kavuştuktan sonra Almanya Başbakanı Angela Merkel tarafından tedavi görmesi için Almanya'ya davet edilmişti. - Berlin

Kaynak: AA / Güncel

Yulia Timoşenko Almanya Ukrayna Berlin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title