Haberler

Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko: Eylemleri Sürdürün

Güncelleme:

Eski Ukrayna Başbakanı Timoşenko, protestoculara "Sizler asrın kahramanlarısınız" diye seslenerek, eylemlerin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Ukrayna'da eski Başbakan Yulia Timoşenko, serbest bırakılmasının ardından  protesto gösterilerinin sürdüğü Kiev'deki Bağımsızlık Meydanı'nda protestoculara "Sizler asrın kahramanlarısınız" diye seslenerek, eylemlerin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Sağlık sorunları nedeniyle konuşma yapacağı yere tekerlekli sandalyesi ile getirilen ve binlerce kişiye hitap eden Timoşenko, Kiev'i tanıyamadığını ve başkentin artık özgür insanların şehri olduğunu söyledi.

Eylemcileri "asrın kahramanları" ve "ülkenin kurtarıcıları" diye niteleyen Timoşenko, yönetim karşıtı gösteriler sırasında kurşun sıkanların ve masum insanları öldürenlerin affedilemeyeceğini vurgulayarak, şayet affedilirlerse bunun yüzyıllar boyunca utanç kaynağı olacağını belirtti.

Meydanlarda hayatını kaybeden her bir kişi için orada olamayışından, demir parmaklıkların buna izin vermeyişinden büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Timoşenko, eylemlerin sürdürülmesi çağrısında bulundu.

Eski Başbakan,  tüm talepleri yerine getirilmeden yönetim karşıtlarının meydanı terk etme hakkı olmadığını da kaydetti.

Rusya ile  2011 yılında doğalgaz anlaşmasının imzalanmasıyla ilgili haksız kazanç elde ettiği suçlamasıyla hapse mahkum edilen Timoşenko, meclis kararıyla bugün serbest bırakıldıktan ve Kharkiv'de tedavi gördüğü hastaneden ayrılır ayrılmaz Kiev'e gelmişti. - Kiev

Kaynak: AA / Güncel

Yulia Timoşenko Ukrayna Kiev Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title