Haberler

3. Havalimanı İçin Mayıs'ta 4.5 Milyar Euro Kredi

Güncelleme:

Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 750 milyon euro köprü kredisi aldıklarını, 4.5 milyar Euroluk kredi anlaşmasının da Mayıs ayında yapılacağını söyledi.

İstanbul'a yapılacak üçüncü havalimanının işletmecisi İGA'nın Yönetim Kurulu Üyesi ve konsorsiyum üyelerinden Limak Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, 750 milyon euro köprü kredisi aldıklarını, 4.5 milyar euro tutarında kredi anlaşmasının da Mayıs ayı içinde yapılacağını söyledi.

4.5 MİLYON EUROLUK DEV KREDİ MAYISTA

Üçüncü havalimanının 25 yıllık işletme hakkını kazanan İGA Havalimanı İşletmesi AŞ'nin Unifree DutyFree ile yaptığı anlaşmanın imza töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Özdemir, "750 milyon euro köprü kredisi aldık. Mayıs ayında esas büyük anlaşmayı yedi banka ile yapacağız. Rakam 4.5 milyar euro olacak. 1 milyar euro da özsermaye kullanacağız" dedi.

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK YATIRIMI

Konsorsiyumun aldığı havalimanı ihalesinin KDV dahil 26 milyar euro bedelle Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı olduğunu belirten Özdemir, 29 Ekim 2017 tarihinde açılması planlanan havalimanının ilk aşamada yılda 90 milyon yolcu kapasitesine sahip olacağını söyledi.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

"Kot farkı" tartışmaları ile ilgili soruları da yanıtmayan Nihat Özdemir, "Bu durum zaten ihale öncesindeki maddelerde belirtilmişti. Havalimanının ilk etabı olan 90 milyon yolcu/yıl kapasiteyi bitirmek için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Limak Holding Nihat Özdemir İstanbul Ekonomi Güncel Haberler

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek: Talimatı verdim, bakanlığımıza bağlı 300 mal müdürlüğü kapatılacak

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Kongo'da darbe girişimi bastırıldı! Ordu sözcüsünden vatandaşlara sükunet çağrısı

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Atatürk portresini İstanbul'un farklı noktalarına bıraktılar! Halkın tepkisi bakın ne oldu

Bakmadan Geçme

CANLI maç izle! (GALATASARAY-FENERBAHÇE) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 19 Mayıs günün maçları nereden izlenir? 19-20 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 19-20 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Mourinho Beşiktaş'a mı geliyor? Jose Mourinho Beşiktaş ile anlaştı mı, teknik direktör olacak mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 19-20 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! Galatasaray Fenerbahçe maçı VAR hakemi kim oldu? GS FB yabancı VAR hakemi kim, nereli? Tokat'ta ihbar üzerine gidilen evde patlama! Yaralı veya ölü var mı? Olay nerede oldu? Beşiktaş - Hatayspor maçından kareler #9917 FRANSA-TÜRKİYE MAÇI ne zaman, saat kaçta? Milletler Ligi voleybol maçı canlı izle! Başakşehir- Trabzonspor maçı kaç kaç bitti? Trendyol Süper Lig'de Trabzonspor kaçıncı oldu?
Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

Bomba iddia: Cumhurbaşkanı Erdoğan kurmaylarına sokak köpekleriyle ilgili talimat verdi

500

Yorumlar (6)

WW:

ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN.

9
1
yanıtYanıtla
türkmilleti:

para mız çok oohhh Atatürk hava limanın da türkişcargo bölümü yeni binası var 110 tirilyonna mal olmuş çalışma koşulları çok kötü 1 ay olmadı yeni kargo binası zemini dağılmaya başladı hergeçen gün işçi kaçıyor 10 tana hava limanı yapılsa ne olacak iyi yerleri medyaya göstericekler gerisi hikaye

2
5
yanıtYanıtla
bombacı mülayim:

nihat özdemir önce batı akdeniz elektrik dağıtım şirketini düzgün idare etsin. hergün elektrik kesintisi bıktık

3
3
yanıtYanıtla
isyankar:

Para zerre kadar umrumda değil, siz doğayı katlettikten sonra. Hem o para benim cebime girmiyor, para babalarına geliyor

0
1
yanıtYanıtla
bbb:

ya sizin haberlerinizi kim yazıyor sürekli rakamlar başlıkta ve haber içeriğinde birbirini tutmuyor. 4. 5 milyon-4. 5 milyar

1
0
yanıtYanıtla
VatansevermobilWeb@haberler.com:

Millet yapilacak sabirli olun. Yapilacak ve sizde ordan ucakcaksiniz. Iyi olmus diyeceksiniz. Az sabredin....

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title