Haberler

Türkülerimizin Arpın Tellerine Örülü Hikayeleri

Güncelleme:

Arp Sanatı Derneği yılı 'Elişi' ile kapatıyor.

Türkülerimizin arpın tellerine örülü hikayeleri 26 Aralık'ta Garaj Istanbul'da…

Arp Sanatı Derneği yılı 'Elişi' ile kapatıyor

Türkiye'nin uluslar arası ölçekteki yeteneği arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu'nun Arp Sanatı Derneği için projelendirdiği 'Elişi" Konseri 26 Aralık Çarşamba akşamı Garaj İstanbul'da seyircisiyle buluşacak.

NTV Radyo tarafından Telli Kitap programında Mustafa Avkıran'ın konuğu olarak canlı yayınlanacak ilk performansın ardından türkülerimizin hikayeleri Şirin Pancaroğlu ve Meriç Dönük'ün arp tellerinden bir elişi inceliğiyle seslendirilecek. Anadolu'nun geleneksel müziği türkülerin hikayelerinin arpın tellerinde hayat bulduğu Elişi Konserinde perküsyonda Jarrod Cagwin ve kemençede misafir sanatçı olarak Derya Türkan eşlik edecek.

Hollanda ve Makendonya'daki festivallerin yanı sıra İstanbul'da pek çok kültür merkezinde dinleyici ile buluşan Elişi Projesi'nin 26 Aralık Garaj İstanbul Konseri yılın son Arp Sanatı Derneği Konseri olacak.

-26 Aralık:

Elişi@Garajİstanbul, Konser ve NTV canlı yayını, saat:22:00

(Söyleşi, röportaj : Şirin Pancaroğlu, saat:21:30 )

Şirin Pancaroğlu, arp

Meriç Dönük, arp

Jarrod Cagwin, percüsyon

Misafir sanatçı: Derya Türkan, kemençe

OCAK AYINDA

Fulya Sanat'ta barok dönemden günümüz eserlerine uzanan

özel bir seçkiyle Şirin Pancaroğlu ve Meriç Dönük Arp Konseri

Arp Sanatı Derneği'nin 2013 yılı ilk konseri Fulya Sanat'ta gerçekleştirilecek. Solo projelerinin yanı sıra, 2003 yılından bu yana arp ikilisi olarak birlikte konserler veren Şirin Pancaroğlu ve Meriç Dönük 10 Ocak Perşembe akşamı Fulya Sanat'ta dinleyicilere barok dönemden geleneksel esinlerle bezenen eserlere, romantik dönem arp yapıtlarından günümüz eserlerine uzanan hoş bir seçki sunacak. İki kuşak müzisyeni bir araya getiren arp dinletisinin programında Derviş Mustafa, Bach, Thomas, Tournier, Andres, Albeniz, Dirie, Jobim, Diaz ve Geleneksel Türk Ezgileri'ne yer veriliyor.

Tarih : 10 Ocak 2013Perşembe

Konser mekanı : Beşiktaş Belediyesi Fulya Sanat Merkezi

Saat : 20:00

Anma Konseri

Arp Sanatı Derneği, bir uçak kazasında hayatını kaybeden usta yorumcu, arp sanatçısı Ceren Necipoğlu anısına Notre Dame de Sion Salonunda

17 Ocak'ta bir konser düzenliyor.

Arp Sanatı Derneği, 2009 yılında elim bir uçak kazasında kaybettiğimiz arp sanatçısı Ceren Necipoğlu anısına 17 Ocak Perşembe akşamı Notre Dame de Sion Lisesi Konser Salonu'nda bir anma konseri düzenliyor. Usta bir yorumcu, eğitmen ve Arp Sanatı Derneği'nin bir üyesi olarak derneğin gelecekteki çalışmalarına da her daim ışık tutmaya devam edecek Ceren Necipoğlu'nu anma konserinde arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu solo bir resital verecek. Konser programı: Britten, Mudarra, Caplet, Tournier, Kantemir, Albeniz, Salzedo, Granados. Biletler: Giriş ücretsiz

Tarih : 17 Ocak 2013 Perşembe

Konser mekanı : Notre Dame de Sion, Harbiye

Saat : 19:30

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şirin Pancaroğlu Ceren Necipoğlu Meriç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title