Haberler

Türkülere konu olan değirmen restore ediliyor

Güncelleme:

Türkülere konu olan değirmen restore ediliyor Burdur Çayı üzerinde yer alan ve 'On ikidir şu Burdur'un Dermeni' türküsüne konu olan Ali Bey Değirmeni restore edilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.

Türkülere konu olan değirmen restore ediliyor

BURDUR - Burdur Çayı üzerinde yer alan ve 'On ikidir şu Burdur'un Dermeni' türküsüne konu olan Ali Bey Değirmeni restore edilerek vatandaşların hizmetine sunulacak.

Burdur'un türkülere konu olmuş 12 değirmeninden biri olan Ali Bey Değirmeni, Burdur Çayı suyunun azalmasından dolayı zamana yenik düşüp yıllarca atıl vaziyette bekledi. Kapısına kilit vurulan Ali Bey Değirmen'ini 12 dönüm arazisi ile satın alan Burdur Belediyesi, değirmeni restore etmek için çalışmalara başladı. Burdur Belediyesi girişimlerde bulunarak Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı ile beraber ortak bir proje hazırladı. Tekrar gün yüzüne çıkmayı bekleyen Ali Bey Değirmeni, çevresinde bulunan arazi ile mesire alanı olarak Burdur'da yaşayan vatandaşların hizmetine sunulacak.

Restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, vatandaşlardan suyu daha tasarruflu kullanılmasını istedi. Devam eden restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Ercengiz, "2020 Haziran ayında yer teslimi yaptığımız Ali Beyin Değirmenindeki çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah 2021 yazına iyi bir mesire alanını tarihi bir yapıyla birleştirerek halkımızın hizmetine sunacağız. Bugün hem kontrolünü yapan arkadaşlarımız ve Başkan Yardımcımızla birlikte yerinde inceleme yaptık. Çalışmalar istediğimiz şekilde devam ediyor. Burdur'umuzun bu tarihi değerine, kültürüne sahip çıkmaya devam edeceğiz" dedi.

Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en kıymetli hazine; Su

Suyun daha tutumlu kullanması gerektiğine dikkat çeken Başkan Ercengiz, "Son günlerde aslında bir taraftan da gündemimiz olan susuzluktan bahsederken bir zamanlar değirmenlerle un öğüten bir kentin şu anda sahibiyiz. Suyumuzu da iktisatlı kullanmak zorundayız. Maalesef son iki yıl içerisinde belki de son elli yılın en kurak dönemini yaşıyoruz. Bir su değirmenin başındayken de hatırlatmakta yarar gördüm. Burdur halkının suyu tasarruflu kullanması ve gelecek nesillere bırakabileceğimiz en kıymetli hazinenin de su olduğunu bir kere daha hatırlatmak istiyorum" diye konuştu

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Burdur Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title