Haberler

"Türkler Demokrasi İstiyor"

Güncelleme:

AK Parti'li vekil Tülin Erkal Kara, Avrupa Konseyi'nin demokratikleşme raporu ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

AB raportörünün Avrupa Konseyi üyesi ülkelerde seçimlerin daha demokratik ortamda gerçekleşmesini sağlamak için hazırladığı raporu değerlendiren AK Parti Bursa Milletvekili, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Grubu üyesi Tülin Erkal Kara, raporun Türkiye'yi konu edinen bölümlerini değerlendirdi ve yapılan eleştirilere cevap vererek, yanlış yorumlanan bazı tespitleri düzeltti.

Avrupa Konseyi toplantısında Türkiye adına fikirlerini belirten Milletvekili Tülin Erkal Kara, AB Raportörüne, pek çok ülkeyi kapsayan detaylı çalışması için teşekkür ettikten sonra Raporun Türkiye ile ilgili bölüm başlıklarını madde madde yorumladı ve eleştirdi.

BALYOZ DAVASI KARARI DEMOKRASİYİ ENGELLEME ÇABALARININ KANITI

Türkiye 2000'e kadar askeri darbeler yaşandığını ve bazı çevrelerin 2000'lerin sonuna kadar Türkiye'yi anti demokratik bir ülkeye dönüştürme arzusunda olduğunu hatırlatan Kara, Balyoz Davası'nda açıklanan kararın Türkiye'nin demokrasiden nasıl uzaklaştırılmaya çalışıldığını gösterdiğini söyledi

ve "Demokrasi isteyen Türklerin kararlılığı bu müdahaleleri engellemiş ve Türkiye'yi demokratik karşıtı kliklerin tekrar kurbanı olmasından korumuştur." dedi.

DAHA KATILIMCI BİR PARLAMENTO OLUŞACAK

Her ne kadar Türkiye demokratik seçimler konusunda gelişme kaydetmiş olsa da, Türkiye'de demokratik seçimlerin daha da geliştirilebileceğini savunan Kara, yurt dışında oy kullanımına dair yasanın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilmesiyle gelecek seçimlerde yurtdışında yaşayan

birçok Türk vatandaşının daha katılımcı bir parlamento oluşturacağını söyledi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin yeni bir anayasa yazma sürecinde olduğunu hatırlatan Kara, "Bu reformlar demokratik sistemin çalışma kurallarını değiştirecektir. Bu reformlar tüm tarafların müzakere etmesini, inceleme yapmasını ve büyük çabalar harcamasını gerektirecektir. Türkiye'nin

geçmiş senelerdeki demokratikleşme adımları dikkate alındığında, Türkiye'nin bu reformlara gerçekleştireceğine dair hiçbir şüphem yoktur" dedi.

Demokratik hakların korunmasında medyanın önemine dikkat çeken Kara, konuşmasında Türkiye'nin son yıllarda fikir özgürlüğü konusunda önemli adımlar attığını belirterek, "Askeri darbelerin olumsuz etkilerini aşmasını sağlayan Türk halkının güçlü demokratik iradesinin demokrasi ve medya arasındaki ilişkiyi geliştireceğini kesinlikle inanmaktayım" şeklinde beklentisini, dile getirdi.

Bazı parlamenterlerin terörizm ve hükümeti darbeyle devirme girişimi gibi ağır suçlardan tutuklanmasının bazı çevrelerce muhalefeti susturmak için açılmış politik davalar gibi yansıtıldığını savunan Kara, "Türkiye'nin demokratikleşme yolunda attığı adımlar Türkiye'nin demokrasiden uzaklaşmadığını göstermektedir. Tam tersine, bazı çevrelerin uzun zamandır direndikleri demokratik ilkeleri içselleştirmeleri gerekmektedir" dedi.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Tülin Erkal Kara Ak Parti Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title