Haberler

Türkiye'nin İlk Kukla Filmi Altın Portakal'da

Güncelleme:

Türkiye'nin ilk uzun metraj kukla filmi Rimolar ve Zumolar Kasabada Barış, 51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalinde özel gösterimde seyirciyle buluştu.

Türkiye'nin ilk uzun metraj kukla filmi 'Rimolar ve Zumolar Kasabada Barış', 51'inci Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde özel gösterimde seyirciyle buluştu. Türkiye'nin ilk kukla filminin ilk izleyicileri Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin engelliler rehabilitasyon merkezinde eğitim alan çocuklar oldu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 51'incisi düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde Türkiye'nin ilk kukla filmi Rimolar ve Zimolar Kasabada Barış özel gösterimle seyirciyle buluştu. Antalya Kültür Merkezi Aspendos Salonu'nda yapılan gösterime film ekibiyle birlikte seslendiriciler Yekta Kopan, Janset Paçal gibi isimler de katıldı. Antalya'da gösterilen Türkiye'nin ilk uzun metraj kukla filminin ilk seyircileri Büyükşehir Belediyesi'nin engelliler rehabilitasyon merkezinde eğitim alan çocuklar oldu.

Filmin yönetmenlerinden Nermin Er, kuklanın animasyon gibi bir sinema tekniği olduğunu belirterek, çocukları eğlendirerek bir barış hikayesi anlatmak istediklerini söyledi.

Filmin ikinci yönetmeni İsmet Kurtuluş ise severek çalıştıklarını belirterek "Güzel bir şey yapmak istedik. Kuklaları insan izler gibi izleyeceğiz. İnsana yakın bir karakter olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

Film, aralarında ufak bir çöl bulunan ve birbirlerinden çok da uzak olmayan iki kasaba, Rimo ve Zimo'nun hikayesini anlatıyor. Her iki kasabanın sakinleri karşılıklı nefret ve korku duygularıyla uzun süredir birbirlerinden uzak dururken bir gün Rimolu iki sevimli yaramaz Bızdık ve Minnik macera yaşamak üzere çöle gitmeye karar verir. Aynı anda çöle pikniğe çıkmış olan Zimo ailesi de zor durumda kalır. Bu iki gurubun başından geçen olaylar iki kasabanın tarihini değiştirecek bir maceraya yol açar.

Yönetmenliğini Nermin Er ve İsmet Kurtuluş'un yaptığı, yapımcılığının Yonca Ertürk'ün üstlendiği filmde Rimo ve Zimo kasabalarını sakinlerini Yekta Kopan, Janset Paçal, Şevket Süha Tezel, Sinan Mıhçı, Ezgi Mola ve Emrah Özdemir seslendiriyor. - Antalya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Rimolar ve Zimolar Kasabada Barış Türkiye Politika Güncel Haberler

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Cumhur İttifakı'nda çatlak mı var? Devlet Bahçeli'den bayram sabahı çok net mesaj

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Gaziantep'te katliam! 5 kişiyi öldürüp aynı silahla intihar etti

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Kariye Camii'nde 79 yıl aradan sonra ilk bayram namazı kılındı

Bakmadan Geçme

Kurban Bayramı'nda borsa açık mı, kapalı mı? Borsa bayramdan sonra ne zaman açılacak? Kurban Bayramı'nda sağlık ocağı kapalı mı, açık mı? Bayram'da hastaneler, poliklinikler ve sağlık ocakları çalışıyor mu? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramı'nda nereler kapalı? 16-17-18-19 Haziran'da kargo, eczane, bankalar kapalı mı, açık mı? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? Kurban Bayramında Toplu Taşıma Ücretsiz 2024 | 16-17-18-19 Haziran toplu taşıma bedava mı? Bayramda metro, otobüs, vapurlar kaç gün ücretsiz? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? YUMUŞAK KURBAN ETİ KAVURMASI TARİFİ | Lezzetli kavurma nasıl yapılır? Kurban eti mangalda nasıl yumuşak olur? BUGÜN HANGİ MAÇLAR VAR? 16 Haziran günü maç var mı, hangi kanaldan yayınlanıyor, şifresiz mi? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir? Kurban eti hemen yenir mi, kaç saat dinlenmeli? Diyanete göre kurban eti ne kadar sürede tüketilmeli? Kurban kesmeden önce ne söylenir, nasıl tekbir getirilir? Kurbanlık keserken nelere dikkat edilmelidir? KURBAN BAYRAMI NAMAZI KILINIŞI | Kurban Bayramı namazı kaç rekat, nasıl kılınır? Bayram namazına nasıl niyet edilir, kaç tekbir alınır? Kurban kesilirken okunacak dua nedir? Kurban kesilirken niyet nasıl edilir, hangi salavat getirilir?
Özel'den Erdoğan'ın 'İadeiziyareti hazmedemediler' sözlerine sert yanıt

Özel'den Erdoğan'ın "İadeiziyareti hazmedemediler" sözlerine sert yanıt

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title