Haberler

"Türkiye'nin Geleceği İçin Ar Ge ve İnovasyon Çok Önemli"

KOSGEB Başkan Yardımcısı Tüysüz: "Türkiye'nin geleceği için AR GE ve inovasyon çok önemli. Ar Ge ve eğitim harcamalarının yanı sıra yoğun teknolojiye odaklanarak yüksek katma değerli ürünler ü...

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz, " Türkiye'nin geleceği için Ar-Ge ve inovasyon çok önemli. Ar-Ge ve eğitim harcamalarının yanı sıra yoğun teknolojiye odaklanarak yüksek katma değerli ürünler üretmek zorundayız" dedi.

Tüysüz, Bartın Üniversitesi'nde düzenlenen "Bilginin üretilmesinde üniversite-iş dünyası işbirliği ve KOSGEB'in rolü" konferansında yaptığı konuşmada, dünyada küresel rekabetin şartlarının değiştiğini söyledi.

Verimliliği artıran teknoloji ve inovasyon kavramının, yeni küresel rekabetin bir parametresi olarak ele alınması gerektiğini anlatan Tüysüz, ülkelerin küresel oyunda bir adım ileriye giderek çağdaş bir yaşam düzeyine kavuşmasında tek seçeneğin inovasyon olduğunu kaydetti.

Tüysüz, inovasyonu bir adım önde değerlendiren ve ona göre strateji üreten ülkelerin dünyada söz sahibi olacağını dile getirerek, "Zenginleşmenin temel kaynağı olan üretim faktörlerinin miktarı ve niteliğini artırılmasının ötesinde teknoloji ve inovasyon kavramı da küresel rekabette olmazsa olmazdır. Dünya çok hızlı değişiyor. Bu nedenle birçok ülkede talepler ve beklentiler artıyor. Dünyadaki bu değişimi doğru algılayıp doğru hedefler ve stratejiler ortaya koymak gerekiyor" şeklinde konuştu.

" Türkiye'nin geleceği için AR-GE ve inovasyon önemli"

Reel sektör ile üniversiteler arasında işbirliğinin oluşmamasına, iş dünyasının bir bilgiye ihtiyaç duyduğunun farkına varmaması olduğunu anlatan Tüysüz, şunları kaydetti:

"İş dünyası ihtiyaç duyduğu bilgiyi ortaya koyacaktır. Bilgiyi üretecek yer ise üniversitelerdir. Oluşturulacak bu işbirliğiyle de bu sorunlar aşılmaya çalışılmalıdır. KOSGEB olarak Ar-Ge ve inovasyona önem veriyoruz. Bunu toplumun her kesimine aşılamaya çalışıyoruz. Türkiye'nin geleceği için Ar-Ge ve inovasyon çok önemli."

Tüysüz, Ar-Ge ve eğitim harcamalarının yanı sıra yoğun teknolojiye odaklanarak yüksek katma değerli ürünler üretmek zorunda olduklarını vurgulayarak, gelişen bir Türkiye için artık yeni şeylerin yapılması gerektiğini ifade etti.

Konferansın ardından Bartın Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Azize Toper Kaygın, KOSGEB Başkan Yardımcısı Hüseyin Tüysüz'e teşekkür plaketi takdim etti. - Bartın

Kaynak: AA / Güncel

Hüseyin Tüysüz Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title