Haberler

Türkiye Kuzey Irak'ta Ne Yapsa Haklı

Irak'a 18 Kez Giderek, "ABD'nin Irak'ı En Çok Ziyaret Eden Kongre Üyesi" Unvanını Elinde Tutan Cumhuriyetçi Christopher Shays, Dün Dışişleri Bakanlığı'nda Görüşmelerde Bulundu.

Irak’a 18 kez giderek, "ABD’nin Irak’ı en çok ziyaret eden Kongre üyesi" unvanını elinde tutan Cumhuriyetçi Christopher Shays, dün Dışişleri Bakanlığı’nda görüşmelerde bulundu.

Shays’in, Maliki’nin ziyaretinden bir gün sonra Ankara’ya gelmesi dikkat çekti. Shays, dün Dışişleri Bakanlığı’nda Irak Özel Temsilcisi Büyükelçi Oğuz Çelikkol’la yaptığı görüşmenin ardından, Müsteşar Ertuğrul Apakan ve Türkiye’nin Terörle Mücadele Koordinatörü Rafet Akgünay’la temaslara bulundu. Shays’ın mesajları şöyle:

MESAJ NET "İmzalanan mutakabakat muhtırasında zaten ortada olan bir şey ifade edildi: PKK bir terör örgütüdür, basit ve açık. Türkiye’den bazı kişilerin arzu ettiği kadar sert bir şekilde kaleme alınmamış olsa da, mesaj net. Bu bir terör örgütüdür ve terör örgütünün bir ülkenin sınırları içinde operasyon yapmasına göz yummaktan bir fayda çıkmaz. Türkiye’nin böyle bir faaliyete müsamaha eden bir komşuya karşı atması gereken bütün adımları atmaya hakkı vardır. Buna karşın, bir ülkenin tek başına hareket etmemesini sağlamak için ABD, Türkiye ve Irak’ın bu konuda ortak hareket etmesi üç ülkenin de yararına olacaktır."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title