Haberler

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız: "14 Gün Yatıp, Sadece 1 Gün Kamu Çalışanlarının Mali Ve Sosyal Haklarını Konuşmamız Beklenmesin" Kamu?Da Toplu Görüşmenin 3?Üncü Turu Başladı

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı Başkanlığında, Kamu İşveren Kurulu ile Kamu Görevlileri Sendikaları Arasında Yürütülen Toplu Görüşmenin Üçüncü Turu Başbakanlık Merkez Bina'da Başladı.

Devlet Bakanı Hayati Yazıcı başkanlığında, Kamu İşveren Kurulu ile kamu görevlileri sendikaları arasında yürütülen toplu görüşmenin üçüncü turu Başbakanlık Merkez Bina'da başladı.

AKYILDIZ: ?GÖRÜŞME GÜNDEMİ TEK TARAFLI BELİRLENİYOR; KINIYORUZ?

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız da görüşme gündeminin Bakan Yazıcı tarafından tek taraflı belirlendiğini savunarak, bu tavrı kınadıklarını söyledi. Görüşme takvimi daraltılarak kamuoyu oluşturmalarının engellendiğini öne süren Akyıldız, sendikal hak ve çalışma hayatına yönelik talepler ile hizmet kollarının sorunları gibi önemli konuların 1 güne sıkıştırılmasını anlamakta güçlük çektiklerini ifade etti. Bugün bu gündem maddelerinin yetiştirilmesinin mümkün olmadığını belirten Akyıldız, gündemin yeniden gözden geçirilmesini isteyeceklerini bildirdi ve şunları kaydetti:

?SAYIN BAKAN GÜNDEMİ SIKIŞTIRMAK İSTEMEKTEDİR?

"Henüz kamu çalışanlarının hiçbir sorununu konuşma, tartışma, değerlendirme fırsatımız olmadı. 14 gün yatıp, sadece 1 gün kamu çalışanlarının mali ve sosyal haklarını konuşmamız beklenmesin. Yasada 15 gün var. Sayın Bakan, olmayan yetkisini kullanarak gündemi sıkıştırmak istemektedir. Kamu çalışanlarının sorunlarını kamuoyu gündeminden çıkarmak istemektedir. Bu konudaki ısrarımızı sürdüreceğiz."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title