Haberler

Türkiye’de Işıklar Küresel Isınmayla Mücadele için Sönüyor

WWF tarafından küresel ısınmayla mücadele amacıyla gerçekleştirilecek Dünya Saati (Earth Hour) Kampanyası, 27 Mart 2010 Cumartesi günü 20:30-21:30 saatleri arasında yapılacak.

Binlerce kişinin, yüzlerce kurumun ve Türkiye'nin çeşitli il ve ilçelerinden onlarca belediyelerin destek verdiği kampanya kapsamında ışıklar 60 dakikalığına kapanacak. Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen ve küresel bir harekete dönüşen kampanyada, küresel ısınmayla mücadele için ışıkları kapatılan Eyfel Kulesi, Empire State Binası, Mısır Piramitleri gibi yapıların arasına ise bu yıl Boğaziçi Köprüsü de ekleniyor.

2007 yılında Avustralya'da başlayan Dünya Saati (Earth Hour), 2009 yılında küresel bir kampanyaya dönüştü ve milyonlarca insan küresel ısınmayla mücadele için ışıklarını kapattı.

Bu yıl, 100'den fazla ülkede bir milyar insan, küresel iklim değişikliği üzerinde basit bir hareketle fark yaratılabileceğini sembolik ve görsel bir mesajla duyurmak için bir saat boyunca ışıklarını kapatacak.

WWF-Türkiye Genel Müdürü Tolga Baştak; " Küresel ısınmayla mücadele Türk halkının gündemine girdi. Bugün çok daha fazla insan küresel ısınmanın olası sonuçlarından kaygı duyuyor. Ancak küresel ısınmayla mücadele etmek ve hayatlarımızı bu gerçeğe göre düzenlemek bizim elimizde," dedi.

Türkiye'den 150 kurum ve binlerce kişinin kampanyaya katıldığını söyleyen Tolga Baştak, "Kampanyaya destek veren ve bu değişimin bir parçası olmayı isteyen herkese teşekkür ediyoruz. Şimdi hep birlikte daha fazla insanın kampanyadan haberdar olması için hep birlikte hareket etmeliyiz. Ailenize, akrabalarınıza, komşularınıza, arkadaşlarınıza kampanyayı anlatarak bu değişimi başlatmamıza yardımcı olabilirsiniz," dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title