Haberler

Türkiye-ABD Dostluğu İçin Basket Attılar

Güncelleme:

Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ) ile ABD Adana Konsolosluğu basket takımları dostluk maçı yaptı.

TED Adana Koleji spor salonundaki çekişmeli maçta ABD Adana Konsolosu Linda Specht de forma giyip, potaya basket attı. Zevkli karşılaşmayı Adana BTÜ 50-23'lük skorla kazandı.

Adana BTÜ basket takımı oyuncularının birkaç hafta önce ABD Adana Konsolosluğu'nu ziyaretinde iki kurum arasında dostluk maçı yapma fikri doğdu. Basketçilerin düşüncesine Adana BTÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül ve ABD Adana Konsolosu Linda Specht'ten de onay çıkınca, hemen planlama yapıldı. Adana BTÜ'lü basketçiler, dostluk maçının TED Adana Koleji'nin spor salonunda yapılması için Okul Müdürü Bayram Tozal'la iletişime geçti. Bayram Tozal, böyle anlamlı bir maça ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacaklarını belirtip, spor salonunun tahsisini sağladı.

TED ADANA KOLEJİ ŞAPKASI HEDİYE EDİLDİ

TED Adana Koleji'ndeki randevuda bir araya gelen Konsolos Linda Specht ve Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül, maç öncesi üniversite öğrencileriyle basketbol üzerine kısa sohbet yaptı. Organizasyonun kusursuz olması için misafirperverliğini sergileyen TED Adana Koleji Müdürü Bayram Tozal, konuklarına okulun mağazasını da gezdirip, armalı şapka hediye etti.

Daha sonra kurum yöneticileri, öğrenciler ve oyuncular spor salonuna geçti. Adana BTÜ ve ABD Adana Konsolosluğu basketçileri, önce ısınma atışları yaptı. Konsolos Linda Specht, diplomasideki başarısını basketbolda da göstermeye çalıştı. Specht'in attığı şutlardan bazıları basket olunca, tribünleri dolduran üniversiteli öğrenciler alkışlayarak destek verdi.

KONSOLOS DOSTLUK İÇİN TER DÖKTÜ

Maç öncesi seremonide de organizasyonun ruhuna uygun olarak Türk ve ABD'li basketçiler ile Konsolos Linda Specht, yan yana gelip, objektiflere poz verdi. Rektör Vekili Prof. Dr. Aykut Gül şeref tribününden maçı izlerken, Konsolos Linda Spect aralıklarla oyuna girip, takımının kazanması için ter döktü.

Çekişmeli geçen maçta Adana BTÜ takımı, ABD Adana Konsolosluğu'na karşı sahadan 50-23'lük skorla galip ayrıldı. Bitiş düdüğünün ardından her iki takım oyuncuları tokalaşarak birbirlerini kutladı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Aykut Gül Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title