Haberler

Türk Yıldızları Söyleşisi

Türk Hava Kuvvetleri (THK) bünyesinde süpersonik savaş uçaklarıyla gösteri yapan Türk Yıldızları, Ankaralılarla buluştu.

Türk Hava Kuvvetleri (THK) bünyesinde süpersonik savaş uçaklarıyla gösteri yapan Türk Yıldızları, Ankaralılarla buluştu.

Türk Hava Kuvvetleri Müzesindeki etkinlikte pilotlar Yarbay Şenol Çetin, Binbaşı Esra Özatay, Yüzbaşı Osman Yığcı, Yüzbaşı Ali Balcı, Yüzbaşı Hasan Kocabaş, Yüzbaşı Mehmet Kemal Koyunluoğlu, Yüzbaşı Ali Onur Adalı ve Üsteğmen Gökhan Esen, etkinliğe katılan vatandaşlarla söyleşi yaptı.

Akrotim pilotları, Ankaralıların, "akrotimde göreve nasıl başladıkları", "yaptıkları işin zor olup olmadığı", "paraşütle atlayıp atlamadıkları", "Hava Kuvvetleri Komutanlığındaki pilotluk eğitiminin mi, yoksa Türk Yıldızları eğitiminin mi zor olduğu" şeklindeki sorularını yanıtladı.

Akrotimin tek kadın üyesi Binbaşı Özatay, bir soru üzerine, "Bu, bir ekip işi. Aynı senkronda hareket etmeniz gerekiyor" dedi. Özatay, sağlığına çok dikkat ettiğini söyledi.

Yüzbaşı Adalı da Türk Yıldızları'nda eğitime başladığı ilk günlere ilişkin, "Ne kadar tecrübeli olursanız olun, 'Allah'ım ben nereye geldim' diyorsunuz" ifadesini kullandı.

Adalı, "Ama eğitimin kalitesiyle pişiyorsunuz. 1-1,5 yıllık eğitimin ardından, diğer arkadaşlarınızla uçuşa başlıyorsunuz. Bir yandan da eğitiminiz devam ediyor" diye konuştu.

Kısa söyleşinin ardından pilotlar, gösteri uçaklarının bulunduğu posterleri imzaladı.

Türk Yıldızları'nın küçük hayranı

Pilotlardan imza alanlardan biri de Türk Yıldızları'nın hayranı 9 yaşındaki ilkokul 3. sınıf öğrencisi Arda Uslu'ydu.

Etkinliğe "Kırmızı Beyaz Bir Türk Yıldızı" adını verdiği ve sayfalarına Türk Yıldızları'nı resmederek, onlara ilişkin hikayeleri yazdığı defterle gelen Uslu, "Türk Yıldızları'nı ilk kez 3 yaşında gördüm. 29 Ekim'deki gösterilere gitmiştik. Onları çok merak etmiş ve Türk Yıldızları olduklarını öğrenmiştim" dedi.

Uslu, pilotlardan imza almaktan duyduğu heyecanı dile getirdi.

Müzede ayrıca, Türk Hava Kuvvetleri Akrotim Tarihi sergisi açıldı. Sergide, 1914'ten bu yana görev alan akrobasi pilotları ile gösterilerde kullanılan uçaklara ilişkin fotoğraflar ve bilgiler yer alıyor.

Sergi, 10 Kasım Salı gününe kadar gezilebilecek.

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Kuvvetleri Şenol Çetin Ali Balcı Kocabaş Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title