Haberler

Türk-iş, Taksim Cumhuriyet Anıtı'na Çelenk Bıraktı

1 Mayıs kutlamalarına kapanan Taksim'e gelen Türk-İş heyeti, 1977 1 Mayıs'ında hayatını kaybedenleri anmak için Taksim Cumhuriyet Anıtı' na çelenk bıraktı.

Türk-iş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ve beraberindeki grup, 1 Mayıs kutlamaları çerçevesinde Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk bıraktı. Türk-İş Genel Sekreteri ve Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Pevrul Kavlak ve beraberindekiler, anıta çelenk bıraktıktan sonra saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı'nı okudu.

Burada bir açıklama yapan Pevrul Kavlak, hayatını kaybedenleri anarak, "Kazancı yokuşundaki bu anıtın önünde bedel ödeyen  canlarımızı anmak için toplandık. Onların anısı önünde bir kez daha saygıyla eğiliyoruz. Gerçek katillerin bulunmasını istiyoruz, katliamının arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasını istiyoruz. 1 Mayıs 1977 katliamının üzerinden 39 yıl geçti cinayetlerin failleri bulunmadı. Her gün bir çok şehit veriyoruz, ülkemizin birliği ve bütünlüğü için şanlı bayrağımız için toprağa düşen şehitlerimizi bu vesileyle rahmetle anıyoruz. Biz arttık patlamaların son bulduğu bayramları bayram gibi kutlamayı istiyoruz" dedi.

Kavlak, "Emeğin bayramı tüm emekçilere kutlu olsun. İş cinayetlerine, kayıt dışılığa son, köle gibi çalıştırmaya, düşük ücret politikalarına karşı sesimizi yükseltmek için Taksim Meydanından sesleniyoruz. Küresel serma işçiyi köle gibi kullanmak istiyor. Ama başaramayacaklar. Bunun için direneceğiz" ifadesini kullandı. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kumlu 1 Mayıs Türk İş Taksim Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
title