Haberler

Türk Eğitim Sen'den Müdürlerin Görevden Alınmasına Suç Duyurusu

Güncelleme:

İstanbul'da yaklaşık 900 okul müdürünün görevden alınması suç duyurusuna konu oldu.

Türk Eğitim Sen, görevden almaların haksız olduğunu iddia ederek ilçe milli eğitim müdürleri, insan kaynakları müdürleri ve diğer idareciler hakkında suç duyurusunda bulundu. Bugün öğle saatlerinde Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayı'na gelen Türk Eğitim Sen İstanbul 4 numaralı Şube Başkanı Erdinç Öztürk, 7 numaralı Şube Başkanı Mustafa Kavlu ve 8 numaralı Şube Başkanı Remzi Özmen, suç duyurusu dilekçelerini savcılığa vermeden önce adliye önünde bir basın açıklaması yaptılar.

Türk Eğitim Sen 8 Nolu Şube Başkanı Remzi Özmen, çok sayıda müdürlerinin düşük puan verilerek görevlerinden uzaklaştırıldığını savunarak, 'Görevden uzaklaştıran idareciler, dışarıdan birilerinin müdahalesiyle düşük puan vermişlerdir ve dolayısı ile suç işlemişlerdir. Devlette görevli olmayanlar idarecilerimizi değerlendirmişlerdir. Bu son derece büyük bir suçtur ve esas paralel yapılanma budur" dedi.

Haklarında suç duyurusunda bulunulan bir çok idarecinin tanımadıkları müdürlere düşük puan vererek görevden aldığını savunan Özmen, 'Bunun en bariz örneği Kağıthane İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nde gerçekleşmiştir. Bayram Ercan adındaki okul müdürümüz, şube müdürüne "Beni tanıyor musunuz" diye sormuştur. Şube müdürünün ifadesi 'tanımıyorum' olmuştur ve bu tutanak altına da alınmıştır" dedi.

''8 BİN OKUL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI''

Türk Eğitim Sen İstanbul 7 Nolu Şube Başkanı Mustafa Kavlu ise Türkiye'de 8 bin, İstanbul'da ise yaklaşık 900 okul müdürünün görevden alındığını hatırlatarak, 'Yakında okullar açılacak, okullarda müdür yok. Koordinasyon sağlayacak, eğitim öğretime hazırlayacak, öğrencilerin kaydını yapacak, öğretmenlerin ders programlarını hazırlayacak okul müdürü yok. Bunlar ciddi kaosa yol açacak bir hadise" dedi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDULAR

Hazırladıkları suç duyurusu dilekçesini savcılığa sunmak üzere adliyeye girdiler. Suç duyurusu dilekçesinde okul yöneticilerinin değerlendirme puanlarının tecrübe, başarı ve liyakatın hiçe sayılarak yapıldığı belirtildi. Okul müdürlerine puan veren amirlerin ideolojik davrandığı belirtilen suç duyurusu dilekçesinde, 'Başarılı okul müdürleri subjektif bakış açısıyla ve siyasi ideolojileri doğrultusunda değerlendirilmiştir. Yapılan değerlendirmeler öznel ve subjektif verilerek dayanılarak elde edilmiş, yöneticilerin kıdem, liyakat, deneyimleri esas alınmamıştır" denildi.

Dilekçede, müdürleri görevden alan ilçe milli eğitim müdürleri, müdürlükteki insan kaynakları müdürleri ile diğer idareciler hakkında 'Görevi kötüye kullanma" ve 'İrtikap" suçundan soruşturma başlatılması istendi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çağlayan Adalet Sarayı Remzi Özmen İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title