Haberler

Turhal Geleceğini Aradı

Güncelleme:

Sakman "Stratejik düşünmeye ve stratejik karar almaya her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var."

Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Turhal'ın geleceğini tasarlamak, yöngörüsünü (vizyonunu) oluşturmak, stratejileri ve bunun için gerekli eylem planlarını belirlemek üzere 28-29 Ocak 2012 tarihleri arasında Ankara Kızılcahamam'da bir Arama Konferansı gerçekleştirdi.

Kızılcahamamda gerçekleştirilen Arama Konferansı'na Turhal İlçe Kaymakamı Mehmet Ünlü, Turhal Belediye Başkanı Ali Gözen, akademisyenler, eğitimciler, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri ve başkanları ile birlikte, iş adamları da katıldı.

Arama Konferansı'nda katılımcılara hitap eden Turhal Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Sakman, "Hızla değişen dünyada bireylerin, Kamu Kurum ve Kuruluşları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile birlikte özel işletmelerin ve hatta ülkelerin ayakta kalabilmeleri için stratejik düşünmeye ve stratejik kararlar almaya her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğuna inanıyoruz" dedi.

Bugüne hazır olmayanın yarına hazır olması daha güç olacaktır diyen Sakman, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü: "Bugün dünyada gelişmiş ülkeler belirledikleri ülke stratejileri ile bugüne hazırlanmanın ötesinde geleceğe hazırlanmak için büyük çabalar içerisindedirler.

Bizler de bölgemizin önde gelen bir sivil toplum kuruluşu olarak Turhal'ın geleceğini tasarlamak, yöngörüsünü (vizyonunu) oluşturmak, stratejileri ve bunun için gerekli eylem planlarını belirlemek üzere düzenlediğimiz konferansımızda siz değerli katılımcılarımızın bilgi ve birikimleri ile "Ortak Akıl" yaratmayı amaçlayarak ilçemiz için geniş katılımlı bir planlama yöntemi oluşturmak amacındayız.

Bu çalışmamız ilçemize yeni ufuklar açmak adına çok önemli bir amaca hizmet etmektedir. Konferans sonucunda elde edilen sonuçların ilçemizin geleceğinin tasarlanmasında çok önemli bir rol oynayacağını düşünüyoruz. İki gün sürecek olan konferans çalışmasının başarılı bir çalışma olması temenni ediyorum"

İki gün süren konferans boyunca katılımcılar Turhal'ın bugünü değerlendirilerek, geleceğine yönelik yapılacak çalışmaları tartıştı. Turhal'ın güçlü ve zayıf yanları ile gelecek tasarımının "beyin fırtınası" yöntemiyle tartışılması ile devam eden konferans, takım çalışmalarından elde edilen sonuçların değerlendirilmesi, geleceğe yönelik önerilerin geliştirilmesi, uygulama ve yol haritasının ortaya konması ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Kızılcahamam Ali Gözen Turhal Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title