Haberler

Tunceli Valisi Erkal MHP'den Aday

2000 Yılı Ağustos Ayında, Dönemin DSP-mhp-anavatan Koalisyonu Tarafından Tunceli'ye Atanan, 2004'te Görevinden Alınıp Bir Yıl Sonra Mahkeme Kararıyla Yeniden Tunceli'ye Dönen Vali Mustafa Erkal, MHP'den Milletvekili Olmak İçin Görevinden İstifa Etti.

2000 Yılı Ağustos ayında, dönemin DSP-MHP-Anavatan koalisyonu tarafından Tunceli’ye atanan, 2004’te görevinden alınıp bir yıl sonra mahkeme kararıyla yeniden Tunceli’ye dönen Vali Mustafa Erkal, MHP’den milletvekili olmak için görevinden istifa etti.

Diğer taraftan çok sayıda bürokrat AKP’den aday olmak için Başbakan Erdoğan’ın işaretini beklemeye başladı. İlk adaylık istifalarından biri Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Rüstem Zeydan’dan geldi. Zeydan, AKP’den Hakkari milletvekili olmak için görevinden istifa etti. Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer, Erdoğan’ın diplomasi başdanışmanı Ahmet Davutoğlu, DSİ Genel Müdürü Veysel Eroğlu, Bayındırlık Müsteşarı Sabri Erbakan, TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Maliye Müsteşarı Hasan Basri Aktan, ÖİB Başkanı Metin Kilci’nin adları da adaylık kulislerinde konuşuluyor. BM Dünya Ticaret Örgütü Cenevre Daimi Temsilcisi Büyükelçi Deniz Bölükbaşı ile Tunceli Valisi Mustafa Erkal MHP’den aday olmak için istifa etti. Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu haltercimiz Naim Süleymanoğlu da MHP’den aday adayı olduğunu açıkladı. Merkez valilerinden Behiç Kılıç, Aslan Kütükçü MHP adayı olmak üzere istifa etti. İstanbul eski Emniyet Müdürü Merkez Valisi Hasan Özdemir de ayrıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title