Haberler

Tunceli'de Komando Tugayı Yakınlarında Yangın

Güncelleme:

Tunceli'de 4. Komando Tugay Komutanlığı'nın yakınında orman yangını çıktı. Askerlerin yangına müdahalesi yetersiz kalınca destek istendi.

Tunceli'de 4. Komando Tugay Komutanlığı'nın üst bölümünde orman yangını çıktı. Tunceli merkez Atatürk Mahallesi'nde konuşlu bulunan 4. Komando Tugay Komutanlığı'nın üst bölümünde bulunan ormanlık alanda öğle saatlerinde yangın çıktı. Askerlerin yangına müdahalesi yetersiz kalınca orman işletme, belediye ve emniyet müdürlüğünden destek istendi.

TOMA'LAR OLAY YERİNE GİTTİ

4. Komando Tugayı'nın yanı sıra civardaki yerleşim yerlerini de tehdit eden yangın nedeniyle orman işletme müdürlüğü ekipleri, Tunceli Belediyesi itfaiyeleri ile emniyet müdürlüğüne ait 4 TOMA yangın bölgesine gitti. Müdahale çalışmalarının ardından yangın kısmen kontrol altına alınırken, bölgede söndürme çalışmaları devam ediyor.


"ASKERİN ATEŞİ SONRASI ÇIKTI" İDDİASI

Yangın söndürme çalışmalarını yerinde takip eden Belediye Eş Başkanı Mehmet Ali Bul, yangının, askerin ateş etmesi sonucu çıktığını iddia etti.

"HERKES AKLINI BAŞINA ALSIN"

Yangını kontrol altına almak için seferber olduklarını belirten Bul, "Bu bir zihniyet sorunu. Çevredeki ormanları yakmak doğru değil. 1990'lı yıllarda yakılmadık yer bırakılmadı. Köyler boşaltıldı. Bu saatten sonra artık herkesin aklını başına alması gerekiyor." dedi.

Yangından yaklaşık 50 hektarlık alanın etkilendiği öğrenildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Ali Bul Tunceli Yaşam Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

Jo:

Ya bunlar cevreyi bile zarar veriyor, bunlara hepsine idam gerekiyor.

6
2
yanıtYanıtla
CAN DERSİMLİ:

ASKERDE KEYF AMAÇLI YAKMIŞ OLABİLİR NASIL OLSA BECERİKSİZ BİR ORMAN İŞLETME VAR. NE YANSA KAR HESABI TUNCELİDEKİ İŞGÜZARLAR DA SIRF İNŞAAT SAHASI AÇMAK İÇİNDE YAKARLAR. NASIL OLSA ZEMİN ETÜDÜ FALAN YOK. İSTEYEN İSTEDİĞİ HER YERE EV DİKİYOR.

3
0
yanıtYanıtla
Munzur atkan:

burdan yangını izleyen tunceli halkı ve belediye personeline ne demeli Belediyenin bir personeli ve aracı yoktur biz senmiyiz ki sessiz kalım

1
2
yanıtYanıtla
YTÜMobil-ANDROID:

Belediye başkanına sormak lazım iş makinesini yakan pkk ya laf yok da. Sıra ormana gelince neden pkk degilde askere suç atiliyor diye...

1
1
yanıtYanıtla
munzo:

Asker isi .kafa sirnak

1
1
yanıtYanıtla
Bestami:

Tunceli de ormanları Tunceli belediyesi yakıyor. . konut yapmak rant elde etmek için yapyor. . Tunceli belediyesi asfalt yol yapmaz, kaldırım yapmaz, çünkü siyaset yapar. . Bundan sonra Tunceli beledyesi daha çok orman yakar. . Aman dikkat. .

0
1
yanıtYanıtla
komando:

Bu yangını söndürmek için kendimizi yakıyorduk siz ne diyorsunuz biz ağacı yeşilli severiz..

0
1
yanıtYanıtla
Munzur atkan:

Sabrının taşmasını bekliyoruz

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title