Haberler

Askerlerin Nöbetlerine Yeni Düzenleme

Güncelleme:

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde, nöbetçilerin görev yerlerindeki hareket tarzları kışla/birlik komutanlarınca talimatla belirlenecek.

Türk Silahlı Kuvvetleri İç Hizmet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelikle, TSK'da nöbet hizmetlerinde bazı düzenlemelere gidildi.

Buna göre, yönetmelikte belirtilenlerin dışında ihtiyaç olması durumunda kuvvet komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yeni nöbetler ihdas edilebilecek.

KOĞUŞ NÖBETİ

"Koğuş nöbetçi onbaşısı vazifesi" başlığı, "koğuş nöbetçisi" olarak değiştirilirken, bu nöbeti artık tüm erler tutacak. Koğuş nöbetine ilişkin dikkat edilmesi gereken hususlara da yer verilen düzenlemeyle "ahır nöbetçi onbaşılığı" kaldırıldı.

Tabur ve tabur seviyesindeki birliklerde nöbetçi subaylarının görevlerinin detaylandırıldığı yönetmelikte, kıtalarda tutulacak nöbetlerin esaslarına da yer verildi.

NÖBETÇİNİN GÖREVLERİ

Eski yönetmelikte yer alan nöbetçilere yönelik, "oturmaz, bir yana dayanmaz, uyumaz, yemez, sigara içmez, kıyafetini bozmaz, palaskasını çıkarmaz, silahını elinden bırakmaz, nöbet yerini terk etmez" ifadeleri kaldırılarak, nöbet yerindeki hareket tarzlarına ilişkin hususların kışla/birlik komutanınca talimatla belirlenmesi benimsendi.

Yönetmelikte, ayrıca "Nöbetçi sorumluluk bölgesini sürekli gözetler, dinler ve bir olay vukuunda nöbetçi heyetini ve hazır kıtayı mevcut muhabere iletişim vasıtalarıyla derhal bilgilendirir" ifadesi de yer aldı.

Kaynak: AA / Güncel

Sahil Güvenlik Komutanlığı Tsk Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (46)

Adınız Yazınsada:

Askerye baştan aşağıya mantıksız ve saçmalıklarla dolu bi yer

41
7
yanıtYanıtla
DAĞ KURDU:

Askerlikte eksiklerin olduğu aşikardır ama bazıları vatanın namus olduğunu unutmuş. Zaten istenilen de bu. Sizin atalarınız değil mi çocuk yaşta İstanbulu fetheden. Sizin atalarınız değil mi cihan devleti kuran ve yine sizin atalarınız değil mi kıt kanaat imkanlarla İtalyaya Fransaya İngiltereye Yunanistana Ermenistana kafa tutan. Biz sınır tanımayan atalarımızın korkak nesilleri mi olduk. Tabiki tedbirler ve disiplin askerin istediği seviyede olmalı ama kadınlar gitsin askere gibi yorumları okuyunca da içerlemiyo değilim.

31
4
yanıtYanıtla
Memo:

Sizi bir nöbet klübesine koyuyorlar lastik bir klübe camlar anayoldan birsürü araba geçiyor birinden iki üç kişi ateş açsa siz daha mermi sürüp nişan alana kadar işinizi bitirirler. Oraya asker değil kamera sistemi koyulmalı ama en fazla 5 6 bin liralık bir kamera sistemi gerek yok asker ölürse ölsün . Kurşun geçirmez klübeye de gerek yok tabi. Asker orda kabak gibi meydanda dursun. Ben kendim avcı olduğum için bu şekilde nöbet beni çok rahatsız etti çünkü düşmanın önüne atılmış yem gibi hissettim kendimi her an mermi sürülü atışa hazır bekledim ama acemi hayatında ilk kez tüfek görmüş üç el ateş etmiş gariban nereden bilecek nasıl yapacak. Sonra vatan sağolsun. İyi de sen tedbiri almamışsın nasıl vatan sağolacak?Artık bu zihniyet tamamen değişmeli.

32
1
yanıtYanıtla
Golebice GolebiceGolebice@mynet.com.tr:

Bu görüşe tamamen katılıyorum yollardan geçerken bu benimde hep dikkatimi çekmiştir. Birde Nöbetçi Kulübeleri sadece Nöbetçi Amirleri ile irtibatlı, bir formül bulunup (Nöbetçi Amiri aradığında iki kişi konuşuyorda olsa direk araya girebilecek şekilde) hem kendi aralarında, hemde Nöbetçi Amiri ile irtibatlanmalı çünkü; genelde Askerler fazla iş yükünden dolayı yorgun oluyorlar ve nöbetlerinde ister istemez uyuyorlar. En azından birbirleri ile konuşurken uykuları kaçar ve daha zinde kalırlar. Askerlik Ön Lisans mezunları için 9 aya düşürülmeli. 6, 9 ve 12 ay olmalı. Dünyada benzeri olmayan bizdeki Asteğmen''lik sistemi kaldırılmalı, illaki olucaksa Assubay Çavuş veya Siyavuş olarak yapabilirler. Erat rütbeleride Nefer, Onbaşı, Muit (Üstonbaşı) ve Siyavuş olarak sıralanmalı. (Er kelimesi hitap etmeye-seslenmeye gelmiyor. ) (Çavuş rütbesi versiyonlarıyla beraber tamamen Assubaylara ait olmalı. ) Saygılarımla.

yanıt0
yanıt0
CAYIR AGASI..:

YA BEN 18 AY YAPTIM, NOBETCI CAVUSDUM KARAKOLDA. SUAN DUSUNDUGUMDE ASKERLIK TE COK SEY MANTIGA UYGUN GELMIYO, , BENCE NOBET DEN ONCE ASKERLIGI KALDIRSALAR, ,

21
8
yanıtYanıtla
İPEK:

ASKERLİĞİN DİSİPLİNİNİN GEVŞETİLMESİNİ DOĞRU BULMUYORUM . TÜRK ORDUSU ÖNEMLİDİR TÜRK ASKERİ ÖNEMLİDİR TC DEVLETİ ÇOK ÖNEMLİDİR .

16
11
yanıtYanıtla
Hasan Sarmank_black_shah@hotmail.com:

Bekara karı boşamak kolay derler. Askerlik yapmadığınız için hepinizde aynı tepki. Umarım bir gün kadınları da askere alırlar bu ülkede. İsteyen erkek kadınların yerine askerlik yapabilsin ama. Sizin gibi boş konuşanların yerine muhtemelen kimse askerlik yapmayacağı için iyice ezilip kendinize gelirsiniz oralarda. . .

yanıt0
yanıt0
anti bela:

salak gibi tecili bozdurup 18 ay askerlik yaptım hayatımın 18 ayı çöpe gitti. Yemekler berbattı üstler artisti , subay mubay desen başında sanki Allah tı Baktık olmayacak kafa kullanmaya başladık her şeyden bir kaytarma yolu bulup cinnet geçirmekten kurtulduk yoksa elimden büyük mü büyük bir kaza çıkacaktı . .

19
6
yanıtYanıtla
GÖKTÜRK YAZITLARI:

Askerlik baştan aşağı değişmeli. Tıpkı okulların değiştiği gibi. Önceden öğretmen sorduğu soruya cevap vermeyen çocuğu döverdi şimdi bu rakamlar milimuma çekildi. Askeriyede de dayak kesinliklee kalkmalı asker ülkenin can damarıdır cann. Orda canı pahasına vatanını korur ama onun üstü olan ona çekinmeden vurur hakaret eder var mı öyle bir dünyaa? Alttaki bir yoruma da aynen katılıyorum kamera yok kurşun geçirmeyen kuleler yok sonra şehitler ölmez vatan bölünmez. 20 yaşındaki çocuk sırf senin tedbirsizliğin yüzünden ölüyorsa orda dur. Hatta askerlik nedir bu ülkenin profesyonel ordulara ihtiyacı var az gelişin artık.

20
5
yanıtYanıtla
SAHTECİLERsahteciler@hotmail.com:

hocan seni dövmemiş ondan yazmayı öğrenemedin minimum o minimum

yanıt0
yanıt0
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title