Haberler

TRT Genel Müdürlüğü Açıklaması

"Cumhuriyetimizin yüz akı olan TRT bir vasiyet, tweet ve bir Yalçın Bayer yazısıyla karalanamayacak kadar büyük bir kurumdur"

TRT Genel Müdürlüğü, Kurumun Cumhuriyetin yüz akı olduğunu belirterek, bir vasiyet tivit ve bir Yalçın Bayer yazısıyla da karalanamayacak kadar büyük oluduğu kaydetti.

TRT Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, Yalçın Bayer'in bugünkü "Mustafa Sabri Efendi Basını" başlıklı yazısında bir başka gazetede yayımlanan gerçek dışı bir yorum iktibas edilerek, TRT kurumuna ve Mısır'daki darbeci yönetimce esir tutulan gazeteci Metin Turan'a haksız isnatlarda bulunulduğu belirtildi.

"Gazeteci Metin Turan'ın, Mısır'daki darbeci yönetim tarafından ölümle burun buruna bırakıldığı bir anda yazdığı vasiyet üzerinden siyasi yorum yapan ve halen gözaltındaki gazeteci meslektaşının vasiyeti üzerinden TRT'yi karalayan Yalçın Bayer'in bu tutumunu kamuoyunun takdirine bırakıyoruz" ifadesine yer verilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Gazeteci Metin Turan ve Turan'ın vasiyetinde bahsettiği kişi Yalçın Bayer'in iddiasında olduğu gibi 'Cumhuriyet düşmanıysa' eğer bu zihniyeti himaye eden kurum TRT değil bizzat Bayer'in çalıştığı medya grubudur. Çünkü Turan sadece 15 gün önce TRT'de mahkeme kararıyla işe başlamıştır. (Daha önce TRT'nin Mısır temsilcisi olan Turan görevinden alınmıştır. Kendisi mahkeme kararıyla TRT'ye dönmüştür) Turan'ı TRT'den ayrıldığı dönem himaye eden kurum ise Doğan Haber Ajansıdır. Yine Metin Turan, mahkeme kararıyla göreve başladığı ilk gün, Mısır'da tutuklanmıştır ve üzerinden Doğan Haber Ajansının akretide kartı çıkmıştır. Doğan Haber Ajansı akreditasyon kartıyla çalışmaya devam eden bir kişiyi, siyaseten karalayıp, 'TRT bunları himaye ediyor işte TRT bu zihniyetle yönetiliyor' diyen Bayer, bahsettiği zihniyeti bizzat destelediğini unutmamalıdır."

TRT'nin Turan'ın darbecilerin elinden kurtarılması için var gücüyle çalıştığı belirtilen açıklamada, Turan'ın birkaç ay öncesine kadar Yalçın Bayer'in mesai arkadaşı olduğuna işaret edildi. Açıklamada, "Cumhuriyetimizin yüz akı olan TRT bir vasiyet, tweet ve bir Yalçın Bayer yazısıyla da karalanamayacak kadar büyük bir kurumdur" değerlendirmesinde bulunuldu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Sabri Yalçın Bayer Metin Turan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title