Haberler

Trakya Mahkum Koğuşuna Müdahale Edin

Ergenekon Şoruşturması Kapsamında Tutuklu Bulunan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na Başvurarak, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mahkum Koğuşu'na "Acilen" Müdahale Edilmesini İstedi.

Ergenekon şoruşturması kapsamında tutuklu bulunan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever, TBMM İnsan Hakları Komisyonu’na başvurarak, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Mahkum Koğuşu’na "acilen" müdahale edilmesini istedi.

İlsever, İnsan Hakları Komisyonu’na sunduğu başvuru dilekçesinde, hastanenin koşullarını şöyle anllattı:

"Hastanenin mahkum koğuşu ikişer kişilik beş odadan oluşmaktadır. Odalar hava ve güneş almamaktadır. Pis ve bakımsız odalar hastalar için hele bir akciğer hastası için son derece sağlıksız. Odaların tuvalet ve banyodan yoksun olması nedeniyle, tuvalet ihtiyacı nöbetçi askere seslenerek onların nezaretinde ortak kullanılan tuvalette giderilmektedir. Tuvaleti sık kullanan hastaların geceleri su şişelerini kullandıklarına tanık oldum. Yalnızca birinci derece yakınlarla yapılan görüşmeler ayakta yapılmaktadır. Bu koşullar altında ameliyat olmayı kabul etmedim. Mahkum koğuşunda 70 yaşın üzerinde, sahipsiz, yerlerde sürünen insanlar gördüm"

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title