Haberler

Trabzon'da Okullarda Süt Dağıtımı

Trabzon'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Okul Sütü" programı kapsamında Trabzon'da öğrencilere süt dağıtılmaya başlandığı bildirildi.

Trabzon'da Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Okul Sütü" programı kapsamında Trabzon'da öğrencilere süt dağıtılmaya başlandığı bildirildi.

Trabzon Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Ortahisar ilçesi Ahmet Saka İlkokulu'nda süt dağıtım programı düzenlendiği belirtildi.

Açıklamada, programa Trabzon Vali Yardımcısı Nusret Şahi·n, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay, Milli Eğitim Müdürü Hızır Aktaş, Halk Sağlığı Müdürü Köksal hamzaoğlu, okul idarecileri, öğretmenler ile öğrencilerin katıldığı kaydedildi.

Süt dağıtımı için sınıflara giren Vali Yardımcısı Nusret Şahi·n ve beraberindekilerin, öğrencilerle sohbet ettiği de vurgulanan açıklamada, Vali Yardımcısı Nusret Şahi·n'in de şu ifadelerine yer verildi:

"Süt, fiziksel ve zihinsel olarak sağlıklı ve güçlü nesillerin yetişmesi için çok nitelikli bir besin kaynağıdır. Devletimiz süt dağıtım programını, sizleri, geleceğin en kıymetli hazinesi olarak değerlendirdiği için yapmaktadır. Sütlerinizi severek için ve derslerinize çok çalışın."

Açıklamada, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay'ın ise şu ifadeleri kullanıldı:

"Trabzon'da 42 bin 979 öğrenciye haftada 3 gün süt dağıtımı yapılacaktır. Sütün başta çocukluk çağı olmak üzere her yaşta tüketiminin alışkanlık haline getirilmesi önem arz ediyor. AB ülkelerinde yılda ortalama kişi başı 80 ila 100 litre süt tüketilirken, Türkiye'de bu rakamın 25 litre olduğunu görüyoruz. Arada çok büyük fark bulunuyor. Bu açığı kapatmak, çocukluk yaşında süt tüketim alışkanlığının kazandırılması için söz konusu programı düzenledik."

Gazlı, şekerli içeceklerden kaçınılması konusunda da çocuklara uyarılarda bulunulduğu işaret edilen açıklamada, öğrencilere pazartesi, çarşamba ve cuma günleri süt, salı ve perşembe günü de üzüm dağıtımının gerçekleşeceği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Hızır Aktaş Ortahisar Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title