Haberler

Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu'nun Temeli Atıldı

Güncelleme:

Beykoz Belediyesi'nin eğitim yatırımları kapsamında ilçeye kazandırdığı Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu'nun temeli atıldı.

7 bin m2 alan üzerine 24 derslikli inşa edilecek okulda yaklaşık bin öğrenci eğitim-öğretim alacak.

Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin alt kısmında yapımına başlanan yeni okulun tüm maliyeti Beykoz Belediyesi ve sponsorlarla birlikte karşılanacak. Okulda 24 dersliğin yanı sıra konferans salonu, laboratuvar, yemekhane ve mescitler yer alacak.

Mevcuttaki Boğaziçi Anadolu İmam Hatip Lisesi, ortaokul projesine entegre olarak inşa edilecek uygulama camii ve cenaze hizmet binasıyla alanda bir eğitim kompleksi ortaya çıkacak.

Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu'nun temel atma törenine Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay, İBB danışmanı Adem Sefer, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, Beykoz İlim Yayma Cemiyeti Başkanı Mehmet Karaahmetoğlu ve mensupları, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve ilçe sakinleri katıldı.

Program açılışında Kavacık Yıldırım Beyazıt Camii İmam Hatibi Muhammed Polat Kur'an-ı Kerim okudu.

Başkan Çelikbilek: "Şahinkaya'da 6 Lise Yapılacak"

Temel atma töreninde konuşan Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek: "Devletimiz büyüdükçe eğitime daha da katkı sağlıyoruz. Arazi olarak çok zor alanda bir inşaat yapıyoruz. Bu alanın temininde emek verenlere çok teşekkür ediyorum. Şahinkaya'da 2'si imam hatip lisesi ve ortaokulu olmak üzere 6 liseye birden kavuşacacağız. 5 bin öğrencimiz orada okuyacak. Mimari projelerinin tamamı Beykoz Belediyesi'ne ait. İlçemiz eğitimde daha kaliteli ve başarılı bir yapıya kavuşacak. Yeni imam hatip okulumuz hayırlı olsun." dedi.

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: "Asımın Nesli Yetişecek"

Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı: "Belediyemiz asli görevi olmadığı halde diğer belediyelere örnek olacak çalışmalar yapıyor. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren burada asımın nesli yetişmeye başlayacak. Bütün okullarımızın tadilat ve temel ihtiyaçları da karşılanıyor. Belediyemize çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay: "İmam Hatiplere Talep Yüksek"

Beykoz'daki imam hatip okullarının sayısıyla ilgili bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Kazım Bozbay: "Beykoz'da imam hatip okullaşma oranımız yeterli değil. İlçe halkının imam hatiplere talebi oldukça yüksek. Geçici çözüm olarak bazı okullarımızın bünyesinde şubelerimizi açtık. Bu istediğimiz bir model değil. Belediyemizin gayretleriyle yeni okullarımızı inşa etmeye devam ediyoruz." diyerek eğitime katkıları dolayısıyla Beykoz Belediyesi'ne teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yapılan duayla birlikte protokol üyeleri butona basarak temele ilk harcı döktü.

Tokatköy İmam Hatip Ortaokulu'nun 2018-2019 eğitim-öğretim yılında hizmete açılması hedefleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Mustafa İlker Gürkan Ak Parti Beykoz Güncel Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (23 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 23 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Ergin Ataman kimdir? Ergin Ataman kaç yaşında, nereli? Ergin Ataman hayatı ve biyografisi! LoL çöktü mü? 23 Mayıs LoL giriş ekranı neden açılmıyor? Vedat Zorba kimdir? Şehit Piyade Sözleşmeli Er Vedat Zorba nereli, memleketi neresi? Valorant Gece Pazarı ne zaman? Gece Pazarı başladı mı? 23 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 23 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 23 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 23 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 23 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 23 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 23 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 23 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 23 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

Çocuk istismarı şüphelisinin ölümünde 2 polis ve bekçiye hapis cezası

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title