Haberler

Tokat'ta Yağmur Duası

Tokat’ın Niksar ilçesinde su kaynaklarını olumsuz yönde etkileyen kurak kış mevsimi nedeniyle yağmur duası yapıldı.

Aylardır bölgeye yağmur yağmaması nedeniyle Niksar’a bağlı Mahmudiye Köyünde vatandaşlar yağmur için dua etti.

Köy mezrasında okunan Yasin-i Şerifin ardından İlçe Müftüsü Ali Canpolat konuşma yaptı. Canpolat; “Bugün Allah’ın rahmetini umarak buraya toplandık. Kuraklık mahsullerimize zarar vermesin diye, kuzularımız sütsüz kalmasın diye, barajlarımız susuz kalmasın diye Rabbimizden afetsiz rahmet vermesini niyaz edeceğiz. Ne zamandır yağmur yağmıyor. Bağlarımız, bahçelerimiz ve hayvanlarımızın ihtiyacı olan kaynaklar kurumaya başladı. Bu sebeple, yaşlı dedeler hürmetine, çocuklarını emziren anneler hürmetine, yeryüzündeki mazlumlar hürmetine ve Rabbimiz uğruna can veren şühedanın hürmetine rahmet vermesi için yüce yaradanımıza dua edeceğiz” dedi.

Köy mezrasında yapılan yağmur duasının ardından, misafirlere ikramda bulunularak program sona erdi. Niksar İlçe Müftüsü Canpolat, son aylarda yağmur yağmamasından dolayı kuraklığın yaşandığını ve yağmur duası yapılması hususunda yöredeki vatandaşlardan ve çiftçilerden yoğun istek aldığını belirterek, yağmur duasının yapıldığını söyledi.

Canpolat; “Ülkemizde ve bölgemizde bir kuraklık sözkonusu. Bizler isteyeceğimiz her şeyi Allah’ımızdan rabbimizden isteyeceğimiz için daha doğrusu rabbimiz her şeyi benden isteyin vereyim emrine ve peygamberimizin de bu konudaki yapmış olduğu icraatına, sünnetine dayanmak suretiyle bölgemizde ki bu kuraklıktan yağmurun gecikmesinden dolayı tarlalarımızın, bahçelerimizin bağlarımızın yağmura ihtiyacı olduğu şu günlerde bizde Mahmudiye köyümüzde Niksar Müftülüğü, TEMA temsilciliği ve İlçe Tarım Müdürlüğü işbirliği ile toplandık ve burada yağmur duamızı yaptık. İstemek bizden vermek Allah’ımızdandır. Biz vereceğine yağmuru indireceğine inanıyoruz. Mümin inanaraktan dua eder hiçbir zaman iş olsun diye inanmadan dua etmez. İnanıyoruz ki çok geçmeden rabbimiz bize yağmurunu verecektir. Tarlalarımız onun rahmetiyle onun yağmuruyla sulanacaktır ve duygularla bizlere dualarıyla iştirak eden kardeşlerimize teşekkür ediyorum” dedi.

Öte yandan yağmur duasına çocuklarda katılarak ellerini semaya açıp dua ettiler.Yağmur duası programına Niksar İlçe Müftüsü Ali Canpolat’ın yanı sıra, Niksar İlçe Müftülüğünde görevli personel, TEMA ilçe temsilciliği, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık personeli ve kalabalık çiftçi topluluğu katıldı.

SEDAT ÖZATA

TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ali Canpolat Mahmudiye Niksar Tokat Politika Güncel Haberler

İsrail ve Hamas, esir takası ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor

İsrail ve Hamas, esir takası ve ateşkes müzakerelerine yeniden başlıyor

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş MHP'li vekilin ismini verdi: Kiralık katilin Bolu'da gizlendiğine dair kuvvetli şüphe var

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonun mayıs ayından sonra hızlı bir düşüşe geçmesini bekliyoruz

Bakmadan Geçme

En kolay Schengen vizesi nasıl alınır? Schengen vizesi başvurusu ve gerekli belgeler Kanser tedavisi gören Fatma Karanfil öldü mü? Fatma Karanfil kimdir, kaç yaşında, eşi kim? YKS deneme sınavı tarihleri: YKS çevrimiçi deneme sınavı ne zaman olacak? MEB online deneme ne zaman? Son yılların en iyi bilgisayar oyunları hangileri? İşte dünyanın en iyi oyunları Teşrik tekbirlerinin dinî hükmü nedir, bu tekbirleri kimler ne zaman getirir? Kulak çubuklarındaki gizli tehlike! Kulak temizleme çubukları neden kullanılmamalı? Anadolu parsı nesli neden tükendi? Türkiye'de Anadolu parsı var mı? Jon Bon Jovi'nin oğluyla evlenen Millie Bobby Brown kimdir? Kaç yaşında, nereli? 2024 deprem konutları ne zaman teslim edilecek? Deprem konutlarının ne kadarı teslim edildi? Fatih Karagümrük Samsunspor maçı CANLI izle! (HD) 25 Mayıs Fatih Karagümrük Samsunspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Galatasaray başkanı kim oldu? Galatasaray başkanlık seçimi bitti mi, kim kazandı? Başkan Süheyl Batum, Dursun Özbek mi oldu? İnci Taneleri hangi kanalda? İnci Taneleri dizisi ne zaman, nerede yayınlanıyor? İnci Taneleri hangi gün yayınlanıyor? Whatsapp çöktü mü? Whatsapp'ta sorun mu var, neden açılmıyor? 25 Mayıs Cumartesi Whatsapp sorunları! FA Cup Finali hangi kanalda? FA Cup Manchester City - Manchester United maçı nereden izlenir? Bridgerton 3. sezon 2. kısım ne zaman? Bridgerton 3. sezon 2. kısım hangi tarihte yayınlanacak?
Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

Ağırlaştırılmış müebbetle yargılanacağını öğrenince cezaevinde intihar etti

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title