Haberler

Tokat'ın Niksar ilçesinde heyelan: 10 ev tahliye edildi, 1 cami kapatıldı

Güncelleme:

Tokat'ın Niksar ilçesine bağlı Günebakan köyünde meydana gelen heyelan sonucu 10 ev tahliye edildi ve 1 cami ibadete kapatıldı. Jandarma ve AFAD ekipleri bölgeye sevk edilerek güvenlik sağlandı ve çalışmalara başlandı. Vali Numan Hatipoğlu, köyü ziyaret ederek önlemlerin alındığını belirtti ve risk teşkil eden evlerin boşaltılacağını söyledi.

Tokat'ın Niksar ilçesinde bir köydeki heyelan nedeniyle 10 evin sakinleri tahliye edildi, 1 cami de ibadete kapatıldı.

İlçe merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıktaki Günebakan köyünde toprak kayması meydana geldi.

Heyelan nedeniyle köydeki yapılarda ve yollarda yarıklar oluştu.

Bölgeye sevk edilen jandarma ve AFAD ekiplerinin güvenliği sağlamasının ardından İl Özel İdaresi personeli iş makineleriyle çalışma başlattı.

Köydeki 10 evin sakinleri ekiplerce tahliye edildi, duvarlarında çatlaklar oluşan 1 cami ise tedbiren ibadete kapatıldı.

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, Günebakan köyünü ziyaret ederek, çalışmaları inceledi.

Hatipoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, köyde gerekli önlemlerin alındığını söyledi.

Hatipoğlu, "Şu anda tespitleri yapıyoruz. Burada Vakıflar Bölge Müdürlüğüne ait bir cami ve çevresindeki evler var. Risk teşkil eden evlerin sayısını çıkaracağız ve hemen boşaltacağız." dedi.

Heyelanın olası genişleme durumunu göze alarak çevrede gerekli tedbirleri alacaklarını belirten Hatipoğlu, "Vatandaşlarımızı mağdur etmeden, riske atmadan her türlü güvenlik önlemiyle gereğini yapacağız." diye konuştu.

Hatipoğlu, köyün tamamen boşaltılmasına yönelik soru üzerine şunları kaydetti:

"Araştıracağız. Şu anda bununla ilgili net bir şey söylenmesi mümkün değil. Ancak jeolojik raporlara bağlı olarak gerekli tedbirleri alacağız. Kimseyi endişe edecek bir durum ortaya koymayacağız. Her türlü tedbiri alacağız. Şu anda 10 ev boşaltıldı, duruma göre genişleyebilir."

Kaynak: AA / Güncel

Günebakan Jandarma Niksar Tokat Cami AFAD Güvenlik Doğal Afetler Yaşam Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title