Haberler

Tmok'tan Şarık Tara'ya Türk Sporuna Hizmet Ödülü

Tmok'tan Şarık Tara'ya Türk Sporuna Hizmet Ödülü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), ENKA Vakfı Başkanı ve ENKA Şirketleri Onursal Başkanı Şarık Tara'ya Türk Sporuna Hizmet Ödülü verdi.

Tmok'tan Şarık Tara'ya Türk Sporuna Hizmet Ödülü

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK), ENKA Vakfı Başkanı ve ENKA Şirketleri Onursal Başkanı Şarık Tara'ya Türk Sporuna Hizmet Ödülü verdi.

Ataköy'deki Olimpiyatevi'nde düzenlenen ödül törenine, TMOK Başkanı Uğur Erdener, Şarık Tara, FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik, FIBA Avrupa Başkanı Turgay Demirel ile TMOK üyeleri katıldı. Şarık Tara'ya Türk Sporuna Hizmet Ödülü, TMOK Başkanı Uğur Erdener tarafından takdim edilirken, TMOK üyeliğinde 25. yılını doldurması sebebiyle altın rozet de takıldı.

Ödül töreni sırasında kısa bir konuşma yapan Tara, olimpiyatların İstanbul'da yapılması için çok çaba gösterdiklerini kaydetti. Şarık Tara, Çok istedik ama olmadı. İstanbul, Dünya'nın her yerine çok yakın. Ülkemizde çok sayıda da spor tesisi yapıldı. O yüzden 2020 Olimpiyatları'nın İstanbul'da olmaması için hiçbir sebep yok. Ben inancımı kaybetmedim diye konuştu.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Kadın ve Spor Özel Ödülü, 1992 Barcelona Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanarak, olimpiyat madalyası elde eden ilk kadın Türk sporcu olan judocu Hülya Şenyurt'a verildi.

Ayrıca TMOK üyeliğinde 25 yılını dolduranlara altın, 15 yılını tamamlayanlara ise gümüş rozet takdim edildi. Altın rozet alanlar arasında Uğur Erdener'in yanı sıra Şenes Erzik de bulundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Erdener Şarık Tara Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title