Haberler

TİYATROKARE'NİN 'VEDA' OYUNUNUN GALASI YAPILDI

Güncelleme:

Tiyatrokare'nin Ayşe Kulin'in Veda adlı romanını aynı adla sahneye taşıdığı oyunu dün akşam Cemal Reşit Rey konser salonunda tiyatro severlerle buluştu.

Tiyatrokare'nin Ayşe Kulin'in Veda adlı romanını aynı adla sahneye taşıdığı oyunu dün akşam Cemal Reşit Rey konser salonunda tiyatro severlerle buluştu.

Ayşe Kulin'in 'Veda' adlı kitabı, Tiyatrokare'nin kurucusu Nedim Saban tarafından sahneye uyarlandı. Nedim Saban'ın yönettiği Veda, dün akşam Cemal Reşit Rey konser salonunda seyircisiyle buluştu. Başrolünde usta oyuncu Nevra Serezli'nin bulunduğu oyunun kadrosunda Aziz Sarvan, Leyla Feray, Fatih Gülnar, Meral Asiltürk, Zeynep Sevi Yılmaz, Alişan Özkan, Gizemnur Topaloğlu ve Gizem Çayhanoğlu yer aldı.

20'nci gösterimi yapılan oyunun galası dün akşam Cemal Reşit Rey sergi salonunda yapıldı. Galaya çok sayıda tiyatro sanatçısı ve tiyatro sever katıldı.

OYUNUN KONUSU

Oyunda, Milli Mücadele dönemi ve bu dönemin hem acı hem de umut dolu olayları anlatılıyor. Oyunun merkezinde bir konağın sakinleri ve onların hayatları yer alıyor. Aynı zamanda savaşın acısı ve bireylerin bu değişim karşısında nasıl tepki verdikleri de sorgulanıyor. Ayşe Kulin'in son Osmanlı nazırı olan dedesinin yaşadıklarını anlattığı oyunda, Cumhuriyetin kurulduğu ilk günlerin getirdiği değişim yaralıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cemal Reşit Rey Ayşe Kulin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title