Haberler

TGF: Görev Şehitlerimizi Saygıyla Anıyoruz

Güncelleme:

TGF Genel Başkanı Sertel, Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'i her zaman saygı ve özlemle anacaklarını söyledi.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'i her zaman saygı ve özlemle anacaklarını belirtti Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Genel Başkanı Atilla Sertel, Van'da meydana gelen depremde yaşamını yitiren DHA muhabirleri Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir'i her zaman saygı ve özlemle anacaklarını belirtti.

Sertel, Van'da 9 Kasım 2011'de meydana gelen 5.6 büyüklüğündeki ikinci depremde yaşamını yitiren Yılmaz ve Emir için bir mesaj yayımladı. Görev şehidi gazetecileri saygı ve özlemle andıklarını belirten Sertel, şunları ifade etti:

"Görevleri başındayken yaşamlarını yitiren iki meslektaşımız Türk basın tarihine görev aşkının, mesleğimizin cefakar yanlarının acı bir hatırası olarak geçtiler. Kamuoyunun haber alma hakkı adına gazeteciler neredeyse günün 24 saati kendilerini görevde hissediyor, görev yapıyor, yıpranıyor. Onlar kamuoyunun haber alma hakkı için özveriyle çalışan gazetecilerdi. Ancak onlar gazetecilerin yıprandığının, yıpranmanın da ötesinde öldüğünün en acı kanıtı oldular. Öte yandan o gün dile getirdiğimiz "Meslektaşlarımızın isimleri yaşatılsın' çağrısı bugün Van'da hayat buldu. Meslektaşlarımızın isimlerinin Van Belediyesi tarafından kentte iki ayrı caddeye verilmesi acımızı biraz olsun hafifletti. Van depreminde yaşamını yitiren gazeteciler Sebahattin Yılmaz ve Cem Emir ile tüm yurttaşlarımızı saygıyla anıyoruz." - Ankara

Kaynak: ANKA / Güncel

Sebahattin Yılmaz Atilla Sertel Cem Emir Politika Güncel Haberler

title