Haberler

Terör örgütü YPG/PKK, Deyrizor'da bir hastaneyi basarak 7 sağlık çalışanını alıkoydu

Güncelleme:

Suriye'nin Deyrizor ilinin doğu kırsalında yer alan Şıheyl ilçesinde bir hastaneye baskın yaparak zarar veren YPG/ Pkk'lı teröristler, darp ettikleri sağlık çalışanlarından 7'sini alıkoydu.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, terör örgütü YPG/ Pkk, Deyrizor ilinde işgalinde tuttuğu Şıheyl ilçesinde bir hastaneye gece saatlerinde baskın düzenledi.

Hastanedeki güvenlik kameralarını kıran ve tıbbi ekipmanlara da saldırarak zarar veren YPG/ Pkk'lı teröristler, rastgele darp ettikleri sağlık çalışanlarından 7'sini alıkoydu. Bununla da yetinmeyen teröristler, hastaneye ait 3 aracı ve bazı motosikletleri ateşe verdi.

Terör örgütü, daha sonra hastane çevresindeki bazı evlere de baskın yaparak 3 sivili alıkoydu.

Deyrizor'daki durum

Çoğu Araplardan oluşan Deyrizor'un Fırat Nehri'nin doğusunda kalan bölümü 2016'dan bu yana terör örgütü YPG/ Pkk'nın işgali altında bulunuyor.

Deyrizor il merkezi, batısı ve doğusundaki bazı bölgeler, İran destekli grupların ve Rusya'nın yardımıyla Kasım 2017'de DEAŞ'ın çekilmesinin ardından Esed rejiminin eline geçti.

Deyrizor'da YPG/ Pkk'nın işgal altında tuttuğu bölgelerde yaşayan Araplar, bölge halkı arasında ayrımcılık yapılması, olumsuz yaşam koşulları ile bölgede giderek yaygınlaşan rüşvet ve yolsuzluğu zaman zaman protesto ediyor.

Terör örgütü ise gösterilere katılanların evlerine baskınlar düzenleyip çeşitli bahanelerle aralarında yaşlı, çocuk ve hastaların da bulunduğu sivilleri alıkoyuyor.

Suriye İnsan Hakları Ağı verilerine göre, terör örgütü YPG/ Pkk tarafından iç savaşta alıkonulan 4 bine yakın kişinin akıbeti belirsizliğini koruyor.

Kaynak: AA / Güncel

Deyrizor PKK YPG Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500

Yorumlar (1)

543:

alçak abd nato köpekleri allahımdan dilerim abd nato yerle yeksan olsun amin yeryüzü yaratıldığından buyana dünya beyaz sarı kırmızı ırk tenli işgalci ülkeleri alçaklafı dünyaya beladır yüktür kaostur

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title