Haberler

Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde Eğitim

Trakya Kalkınma Ajansı'nca desteklenen "Yaşamı Tehdit Eden Kronik Hastalıklarda Aileye Destek Olmak Eğitici Eğitimi" konulu projenin eğitimleri, Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Trakya Kalkınma Ajansı'nca desteklenen "Yaşamı Tehdit Eden Kronik Hastalıklarda Aileye Destek Olmak Eğitici Eğitimi" konulu projenin eğitimleri, Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Tekirdağ Rehberlik ve Araştırma Merkezinden yapılan açıklamaya göre, eğitimler, Doç. Dr. Aliye Yıldırım Güzelant, Doç. Dr. Sibel Özkan Gürdal, Doç. Dr. Nazmiye Kocaman Yıldırım, uzman doktor Ahmet Yolcu, Psikoonkolog Elçin Biçer, Aile ve çift terapisti Özge Öztürk Birdal ve Theta Healer Seyide Şen tarafından verildi.

Eğitimde 14 sağlık personeli ve 12 psikolojik danışman, yaşamı tehdit eden hastalıkların genel tanımı, rehabilitasyon süreci, Türkiye'de ve dünyada kanser türleri ve temel tedavi yöntemleri, bilinçaltı mekanizmasının yaşamı tehdit eden hastalıklara etkisi, interaktif imajinasyon çalışmasıyla hastanın ve ailesinin kansere verdiği psikolojik reaksiyonlara genel bakış, tedavi sürecinde değişen psikolojik reaksiyonları tespit etme, travmatik bir kriz olarak kanserde sanat terapilerinin ve dramaterapinin kullanımı, bedensel müdahale tekniği olarak dans ve hareket terapisinin kanserde kullanımı, kanserli ebeveyne sahip sağlıklı çocukların psikolojik reaksiyonları, kanserli ebeveyne sahip çocuğa hastalığı açıklamak ve okul ortamında aileye danışmanlık konularında bilgilendirildi.

Eğitimlerin ardından katılımcılara sertifikaları, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Kamu Hastaneleri Başkanı Atakan Eren, Halk Sağlığı Başkanı Hacı Bayram Zengin tarafından verildi.

Kaynak: AA / Güncel

Trakya Bölgesi Ahmet Yolcu Sibel Özkan Tekirdağ Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle! Zorunlu karşılık faiz oranı ne kadar oldu? Merkez Bankası'ndan yeni karar 26 Nisan Cuma 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 26 Nisan burç yorumları nedir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title