Haberler

Kara Yılan, Tarihi Kiliseyi Kendine Mesken Etti

Güncelleme:

Denizli'de 7 kutsal kiliseden biri olan Laodikya Kutsal Haç Kilisesi'nde yaşayan yılan, defalarca yakalanıp uzaklara bırakılmasına rağmen her seferinde geri geldi.

Denizli'de antik Laodikya kentinde bulunan ve İncil'de adı geçen 7 kutsal kiliseden biri olan Laodikya Kutsal Haç Kilisesi'nde yaşayan bir yılan burayı terketmiyor. Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, "Zehirli bir tür olan yılanı alıp uzaklara götürüp bırakıyoruz, ancak yine kiliseye dönüyor." dedi.

"GELECEK YILLARDA BİNLERCE HRİSTİYAN HACI OLACAK"

II. Antiokhos tarafından M.Ö. 261 yılında kurulan ve Antiokhos'un eşi Laodikya'nın adı verilen antik kentte kazı ve restorasyon çalışmaları yılın 12 ayı devam ediyor. Pamukkale Üniversitesi Arkeoloji Bilimleri Enstitüsü Başkanı ve Laodikya Kazı Heyeti Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek, antik kentte M.S. 4'üncü yüzyılda yapılan ve İncil'de adı geçen 7 kutsal kiliseden biri olan Laodikya Kilisesi'nin inanç turizmi açısından son derece önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:



"Laodikya Kilisesi'ne Hristiyanlar hacı olmaya geliyor. 1700 yıllık yapıyı ayağa kaldırdık. Özgünlüğü bozulmadan günümüze kadar gelen en önemli kilise Laodikya Kutsal Haç Kilisesi'dir. Kilisedeki mozaik döşemeler, vaftizhane havuzu, ambon kürsüsü orijinal bir şekilde duruyor. Gelecek yıllarda Laodikya Kilisesi'nde binlerce Hıristiyan hacı olacak."

YILAN KİLİSEYİ TERK ETMİYOR

Kilisedeki restorasyon çalışmaları sırasında siyah renkli zehirli bir tür olan yılan ile defalarca karşılaştıklarını belirten Prof. Dr. Şimşek şunları anlattı: "Yılanı yakalıyoruz ve antik kentin en ucuna bırakıyoruz. Ancak bir iki gün içinde yeniden kilisede görülüyor. Biz yılanı yakalayıp uzaklara bırakmaktan, yılan da geri dönmekten bıkmadı. Son olarak restorasyon çalışması yaparken, yılan yine görüldü. Geri döneceğini bile bile yine yakaladık ve antik tiyatronun bulunduğu bölgeye bıraktık. Ancak, kilisenin kara yılanı yakında yine döner."


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Celal Şimşek Laodikya Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (15)

Edirneliye cevapMobil-IOS:

Yaa ben uzun zamandir bu kadar dogru bir yorum okumadim aynen katiliyorum Kendim almanyada yasiyorum ve almanlari cok seviyorum adamlar herseyimize saygi duyuyorlar fazlasiyla issiz kaldim beni aradi buldular nasil geciniOrum diye neden sosyal yardima bas vurmuyorum diye. ama bizim turk milleti yok domuzlar yok pis almanlarin ellerinden birsey yenmez derler ama kacak calisir devletten gecinirler. Biz buyuz herzaman eksigiz iste. Yedigimiz kaba pisleme diYe buna denir sanirim. Begenmeyen toplar pilini pirtini ceker gider(oda biraz sykar)

18
11
yanıtYanıtla
Cengiz:

Kardesim, sen almanlari iyice tanımamışsın, ben 42 yildir almanyadayim, bunlarin kaninda var türkleri sevmemesi. Kim ne derse desin. Ellerinden gelse bizi bir kasik suda bogacaklar. Iyiligimizi hic bir zaman istemezler. Ben bunlari cok gördüm ve görüyorum hala.

yanıt2
yanıt0
edirneli:

Kilesenin haline bakin saygisiz toplumuz kiliseyi taslar viran eder cennet hayali kurariz avrupada almanyada demokratik hakkimiz cami kuran kursu ana dilde türkce egitim diye almanlarin sundugu her türlü özgürlüge pis hiristiyanlar domuz yiyorlar der onlarin topraklrinda yasamaya devam ederiz tatile gelir ezan sesinde aglariz ama nedense hep geri gavur dediklerimizin yanina geri geliriz Mercedes yazlik alma hesabina. . baska ülkede demokrasi isteriz kendi ülkemizde taslarizz gecin bu sahteciligi

14
14
yanıtYanıtla
Cengiz:

Sen bana ben sana kardesim, biz avrupa mali kullaniyorsak onlarda bizim mallarimizdan fayadalaniyorlar, bizm türkiyemizden faydalaniyorlar. Bilip bilmeden yorum yapiyorsunuz.

yanıt1
yanıt0
Cengiz:

iki sise birayi icsinler, bak gör sen o zaman damarlarinda dolasan kani, biz türklere karsi

yanıt1
yanıt0
Tuba:

Şeytandır o yılan kılığında geliyodur

12
6
yanıtYanıtla
böööööööööö:

maskeli baloya çağrılmayan bir kızımız

yanıt0
yanıt0
gerçekçi bedo:

havari kara yılan! bırakın hizmet etsin karışmayın artık!

13
4
yanıtYanıtla
Dara:

KAZI . . . Pardon ! KAZMA Prof. Yılanların Taratoruyum / Yaşam Alanlarına Bağlı Hayvanlar Olduğunu Öğrenmemiş . . Yılanları Yaşam Bölgesinden 20 km. uzağa Bırakmadığın Sürece Yaşadıkları Alana Geri Dönerler . .

14
0
yanıtYanıtla
Taşkın ÖMEROĞLU:

HIRISTIYAN YILAN ORADAN GİTMEZ HACI OLMUŞ ORADA

11
3
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title