Haberler

Suruç Katliamı Bağlar Belediyesi Tarafından Lanetlendi

Güncelleme:

Suruç'ta SGDF'li gençlere yönelik bombalı saldırıda 32 kişinin yaşamını yitirmesi ve yüze yakın kişinin yaralanması Bağlar Belediyesi tarafından kınandı.

Kobanî'de inşa çalışmalarına katılmak için Suruç'a gelen Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi 300 gencin açıklama yaptığı esnada canlı bomba saldırısı sonucu 32 kişinin yaşamını yitirmesi ve yüze yakın kişinin yaralanması Bağlar Belediyesi tarafından yapılan kitlesel basın açıklaması ile lanetlendi.


Bağlar Belediyesi Hizmet Binası önünde gerçekleşen basın açıklamasına Bağlar Belediye Eş Başkanları Birsen Kaya Akat, Eşref Güler, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ile belediye personelleri katıldı. Bir dakikalık saygı duruşun ardında açıklama yapan Bağlar Belediye Eş Başkanı Birsen Kaya Akat, SGDF üyesi gençlerin Rojava Devrimi'nin yıldönümü nedeni ile Kobanî'deki inşa çalışmalarına katılmak için Suruç'a geldiklerini belirterek,"Tertemiz duygularıyla Kürt halkının yanında olmak için, inşa çalışmaları için ordaydılar. Ama karanlık güçler İŞİD canileri bu gençleri hedef seçerek hayatlarına son verdi. Onları tüm insanlık adına kınıyoruz. Gençlerin o onurlu yaşamları ve mücadeleleri önünde saygı ile eğiliyoruz. Ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılara Allah'tan şifa diliyoruz" dedi.

'Halkların kardeşliğini pekiştirmek için ordaydılar'

Halkların kardeşliğini pekiştirmek ve halkların diyaloglarını geliştirmek amacıyla bu gençlerin Kürdistan'i halkların yanında olduklarını dile getiren Akat, "Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na başsağlığı diliyoruz. İŞİD cellatlarını tekrar kınıyoruz. Tüm halkımızın başı sağ olsun" diye konuştu.

'Kürdistan ve Türk halkına yapılan bir saldırıdır'

Ardında bir açıklama yapan Bağlar Belediye Eş Başkanı Eşref Güler, bu katliamı yapan ve onları destekleyenleri kınayarak,"Aslında bu saldırı Kürdistan ve Türk Halkına yapılan bir saldırıdır. Bir yıldır, Antep'te, Suruç'ta, İskenderun'da, Hatay'da İŞİD'in evleri yuva haline getirdiklerini insanlar bas bas bağırıyordu. T.C devleti ve hükümeti bunu görmemezlikten geliyordu" dedi.

Güler, savaş içinde yaşayan çocuklara bayram nedeni ile oyuncak götürdüğüne dikkat çekerek,"Çocukların gönüllerine bir nebze de olsa su serpmek istiyorlardı. 19 ilde yola çıkan bu gençleri aslında T.C hükümeti bile bile, Kürtlere destek veren yanında duran Sosyalist ve devrimci insanları bezdirmek için böyle bir katliamı yaptığı açık ortadadır" şeklinde konuştu.

Kendileri tarafından yapılan en ufak bir açıklamada bile etrafta polis kaynadığına işaret eden Güler, SGDF'li gençlerin araçlarının didik didik arandığını ancak basın açıklaması sırasında Kültür Merkezi'nde hiçbir polisin bulunmaması katliamın Suruç Emniyeti tarafından bilindiğine işaret olduğunu ve bu katliamın kimin tarafından yapıldığını ortaya koyduğunun altını çizdi.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Birsen Kaya Akat Rojava Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Perrier maden suyunda dışkı mı var? Perrier maden suyu neden imha edildi? Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (1)

Adınızı Yazın:

o başkan eşref gülerin anasının dügünüdür bey giymiş

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title