Haberler

Suriye'nin Kimyasal Silahlarının Denetlenmesi Tartışmaları

Eski BM Genel Sekreteri Annan: "Umarım Kerry ve Lavrov'un çalışmaları sadece kimyasal silah konusunu çözmeyi değil, insani durumu iyileştirecek siyasi çözümü de sağlar"

Eski BM Genel Sekreteri Kofi Annan, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'un Suriye'nin kimyasal silahlarının denetlenmesi görüşmelerinin sadece kimyasal silah konusunu çözmeyi değil, insani durumu iyileştirecek siyasi çözümü de sağlamasını umduğunu söyledi.

Annan, Kerry-Lavrov görüşmelerinin yürütüldüğü Cenevre'deki Intercontinental Otel'de Bakan Kerry ile yaptığı görüşmenin ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Rusya'nın planını nasıl bulduğunun sorulması üzerine Annan, planı yapıcı ve pozitif bulduğunu, beklentilerin yüksek olduğunu söyledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın Suriye'yi masaya oturtmak için askeri müdahale tehdidine devam etme kararını nasıl değerlendirdiğinin sorulması üzerine Annan, gelişmelerin çok hızlı ilerlediğini belirtti.

Daha önceki önerilerin başarısızlıkla sonuçlandığını anımsatan Annan, "Umarım Bakanlar Kerry ve Lavrov'un çalışmaları sadece kimyasal silah konusunu çözmeyi değil, insani durumu iyileştirecek siyasi çözümü de sağlar" dedi.

Anlaşmanın yürütülmesi için BM Güvenlik Konseyi kararı gerekip gerekmeyeceği yönündeki soru üzerine Annan, Güvenlik Konseyi'nde de görüşmeler yapılacağını düşündüğünü söyledi. - Cenevre

Kaynak: AA / Güncel

Sergey Lavrov Kofi Annan John Kerry Suriye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title