Haberler

Sosyal Sorumluluk Projesi

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'nin sosyal sorumluluk projesi tamamlandı.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi ve Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Merkezi Hayatboyu Öğrenme Programları tarafından yürütülen 'Hatlararasında Okuma' (Reading Between The Lines) projesi tamamlandı. Projede yer alan akademisyen ve öğrencilere teşekkür belgesi ve eğitim sertifikası veren Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, Üniversitenin AB ve DPT ve TÜBİTAK projelerindeki başarısının bundan sonra da artarak devam edeceğini belirtti.

2009 yılından beri devam eden Hatlararasında Okuma proje ekibi ile bir araya gelen Rektör Prof. Dr. İrfan ASLAN, öğretim elemanlarına teşekkür belgelerini ve gençlere eğitim sertifikalarını verdi. Üniversitenin AB, Devlet Planlama Teşkilatı (DPT) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) projelerindeki başarısının artarak devam edeceğini belirten Prof. Dr. ASLAN, "Bu vesile ile Üniversitemizdeki tüm akademik personeli, fedakarane çalışmalarından dolayı kutluyorum. Üniversitemizin gelişmesinde önemli bir role sahip olan çok değerli akademisyenlerimizin her zaman yanlarında olmaya devam edeceğiz" dedi.

Proje Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Sinan KOCAMAN yönetiminde yürütülen Reading Between The Lines projesi kapsamında, Ağrı'da yaşayan genç işsizler için üniversitede ücretsiz eğitim programı, mesleki danışmanlık ve gelişim seminerleri düzenlendi, öğrencilerin yararlandığı kütüphane ve sosyal donatılardan yararlanmaları sağlandı. Projede yer alan işsiz gençler, öğretim elemanları nezaretinde proje ortağı ülkeler Almanya, İtalya, Norveç, Malta, Litvanya ve Letonya'da gerçekleşen toplantılara katılırken, İstanbul ve Erzurum gibi kentlere gerçekleştirilen kültür gezilerinde sosyal imkanları görme fırsatı buldu. Proje sonunda genç işsizlerin bir kısmı kendi iş yerini açarken, bazıları bir işte çalışmaya başladı, bazıları ise çeşitli üniversiteleri kazanarak yüksek öğretime devam etme fırsatı yakaladı.

AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİ BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER BÜROSU

Metnin Word hali ve fotoğraflar ektedir. kolay gelsin.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Devlet Planlama Teşkilatı Avrupa Birliği Ağrı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title