Haberler

Son Dakika: Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, Rusya'ya müzakerelerin İstanbul'da olmasını önerdi

Güncelleme:

Son dakika: Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, müzakereler için Belarus'a giden Rus yetkililere "Belarus tarafından saldırı olmazsa görüşürüz" demişti. Zelenski bu açıklamalarının ardından Rusya'ya müzakereler için İstanbul önerisinde bulundu. Ayrıca Zelenski'nin İstanbul'u Belarus'u tarafsız olarak görmemesi nedeniyle önerdiği belirtildi.

Rusya ve Ukrayna arasında 24 Şubat'ta başlayan tarihi savaşta 4. güne girildi. Rus güçleri ilerleyişini sürdürürken, Ukraynalılar da direnişlerine devam ediyor. Tam da bu sırada savaşla ilgili çok önemli bir gelişme yaşandı. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov'dan gelen açıklamaya göre, Rus heyeti Ukraynalılarla görüşmeler için Belarus'a gitti. Rus heyetinde Dışişleri ve Savunma Bakanlıkları'nın temsilcileri de yer aldı.

MOSKOVALI YETKİLİLER UKRAYNA TARAFINI BEKLİYOR

Peskov, heyette savunma ve dışişleri bakanlarının yanı sıra devlet başkanlığının da temsilcilerinin bulunduğunu söyledi. Peskov, "Rusya görüşmelere hazır, Moskova şimdi Ukraynalıları bekliyor" dedi.

GÖRÜŞMELER İÇİN ŞART KOŞTULAR

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski'den de Kremlin'e yanıt gecikmedi. Zelenski, "Dün gece acımasızdı, sivil altyapı top atışlarının hedefi oldu. İşgal güçleri ambulans dahil her şeye saldırıyor. İşgalci güçler, askeri altyapının olmadığı sivil bölgelere saldırıyor. Minsk görüşmeleri Rusya, Belarus topraklarından Ukrayna'ya saldırmazsa mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.

BELARUS'U İSTEMEDİ, İSTANBUL'U ÖNERDİ

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, ülkesine Belarus yönünden saldırılar gerçekleşmesi nedeniyle bu ülkede görüşme yapmak istemediklerini belirtti. Zelenskiy, Rusya ile müzakereler için, ülkesine saldırıların yapıldığı Belarus yerine İstanbul, Varşova, Bakü veya Budapeşte'yi önerdi. Zelenski'nin İstanbul'u önermesinin nedeninin ise Belarus'un tarafsız olmadığını düşünmesinden kaynaklı olduğu belirtildi.

UKRAYNA TARAFINDAN BELARUS'TAKİ GÖRÜŞMELER İÇİN "PROPAGANDA" YORUMU

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin danışmanı ise Reuters'e verdiği demeçte, Ukrayna'nın Rusya ile askeri saldırısı konusunda ültimatom olmadan yalnızca "gerçek" müzakereler istediğini söyledi. Moskova'nın müzakereler için Belarus'a bir heyet gönderme kararını "propaganda" olarak nitelendirdi.

BÖLGEDE ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Diğer yandan Rusya'nın Ukrayna saldırısında 4. güne girildi. Gece saatlerinde başkent Kiev'e yönelik kuşatma girişimi yeniden başlatılırken bölgeden sık sık çatışma ve patlama sesleri geliyor. ABD başta olmak üzere çok sayıda NATO ülkesi Rusya ve Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik yaptırım kararlarını art arda duyururken, Kiev ve Moskova arasındaki diplomatik girişimlerden henüz bir sonuç alınamadı.

SABAH SAATLERİNDE HARKOV'A GİRDİLER

Başkent Kiev ve Harkov kentinde sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Bölgede gece boyunca şiddetli çatışmalar yaşanırken, Rus birlikleri sabahın erken saatlerinde Harkov'a girdi. Gelişmeyi aktaran Ukrayna İçişleri Bakanı Danışmanı, "Rus askerleri Harkov'a girdi" dedi. Kentten çatışma sesleri geliyor.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Ukrayna Rusya Güncel Haberler Son Dakika

500

Yorumlar (5)

mehmet özcan:

Kahrolsun ABD - AB ve onun uşakları vur vilademir PUTİN

26
106
yanıtYanıtla
Es ruzgar:

3uncu dünya savaşı geliyor Çin'de amarikay a gıcık

10
41
yanıtYanıtla
Rahim Çalış :

BU UKRAYNA BAŞKANI HEP TÜRKİYEYİ ÖNE ATIYOR BANA ÖYLE GELİYO RUSLARLA BOZUŞMAMIZI İSTİYORLAR SAVAŞIN İÇİNDE ÇEKMEYE ÇALIŞICAKLAR AMERİKA DEMİŞTİR RUSLARLA TÜRKLERİ KARŞI KARŞIYA GETİRELİM 2 DÜŞMANDANDA KURTULALIM GENE BATI KAZANSIN

39
8
yanıtYanıtla
HainKOXPER :

bizi 2023 sokmaya niyetleri yok ama ukrayna mazlum ülkedir bilemedim

8
22
yanıtYanıtla
Karacay:

Arkadaş olmasın bizde. Birinin başına bi şey gelir üstümüze kalır. Gitsinler az ötede konuşsunlar.

15
3
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title