Haberler

Son Dakika! Gaziantep'e düzenlenen saldırının ardından Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden F-16'lar havalandı

Güncelleme:

Son dakika! PKK'nın sınır ötesinden Karkamış tarafına attığı roketler nedeniyle 3 vatandaşımız hayatını kaybetti, 6 vatandaşımız da yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ise hem Pençe Kılıç Harekatı hem de sınır ötesinden gelen saldırılara ilişkin, "Harekatlarımız hem karadan hem havadan devam edecek" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin ardından Diyarbakır 8. Ana Jet Üssü'nden havalanan F-16'lar ise saldırı bölgesine doğru hareket etti.

Fırat'ın doğusundan Gaziantep'in Karkamış ilçe merkezine yapılan havan saldırısıyla biri çocuk, biri öğretmen olmak üzere 3 sivil vatandaş hayatını kaybederken, 10 kişi de yaralanmıştı. Terör saldırısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kara harekatına işaret ederken, 'Pençe-Kılıç Hava Harekatı'na katılarak operasyonları başarılı bir şekilde icra eden Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı'ndan uçaklar havalandı.

ÖNCÜPINAR'A 3 ROKET DAHA DÜŞTÜ

Karkamış'ın ardından Kilis Öncüpınar sınır bölgesini hedef alan teröristler, bölgeye 3 roket attı. Roket saldırısında herhangi bir yaralı veya can kaybı olmaması ise herkese rahat nefes aldırdı.

"HEM HAVADAN HEM DE KARADAN NE GEREKİYORSA YAPMAYA DEVAM ECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Katar'daki Dünya Kupası'nın açılış töreninin dönüşünde uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Teröre karşı operasyonların havadan ve karadan devam edeceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ruslarla da 2019'da Soçi'de yapılan bir anlaşmamız var. Onların bölgedeki teröristleri temizleme sorumlulukları vardı. Maalesef birçok kez kendilerine tekrar tekrar hatırlatmamıza rağmen bunu yapmadılar, yapamıyorlar. Biz de bunlara karşı sessiz kalmayacağımızı, herhangi bir şekilde kendileri yapamadığı takdirde oradaki teröristlere karşı adım atacağımızı söyledik. Dün de bu çerçevede Kobani'de yuvalanan teröristlere karşı 12 hedefi vurmak suretiyle orada etkisiz hale getirdik. Burada herhangi bir tahdit yok. Bu harekâtın sürekliliği söz konusu. Karadan ve havadan gereken neyse yaptık. Bundan sonra da yapacağız" dedi.

NELER YAŞANMIŞTI?

PKK/YPG terör örgütünün Taksim'de bulunan İstiklal Caddesi'ne düzenlediği saldırıda 6 vatandaşımızın hayatını kaybetmesinin ardından Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Suriye'nin kuzeyine yönelik Pençe Kılıç operasyonu başlatıldı. Operasyonda çok sayıda terörist etkisiz hale getirilirken, bugün Karkamış'a sınır ötesinden saldırılar düzenlendi ve 3 vatandaşımız yaşamını yitirdi.

Erdem Aksoy
Haberler.com - Güncel

Gaziantep Karkamış Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Kral Charles öldü mü, sağlık durumu nasıl? Cenaze planları güncellendi Arda Güler maçı hangi kanalda 26 Nisan Cuma? 28 Nisan Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 28 Nisan burç yorumları nedir? 26-27 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Real Sociedad Real Madrid maçı CANLI izle! 26 Nisan Arda Güler'in Real Madrid maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Arda Güler GOL izle! Real Sociedad – Real Madrid Arda Güler GOL izleme linki var mı? Süper Lig puan rekoru kaç? Süper Lig'de en çok puanı hangi takım aldı? Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'ye ne zaman gidiyor? 9 Mayıs'taki ziyaret ertelenmişti Adana Demirspor Galatasaray maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Adana Demirspor GS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
500

Yorumlar (16)

Sadık:

Hdp yasaklansın, aylık vermeyin .

214
37
yanıtYanıtla
Metin Yalcin:

Bu terörist milleti hakikaten kaşıntılı, ille itlaf edin bizi diye yalvarıyor, eyvallah zaten bizim TSK bu gibi talepleriniz için var, kökünüze bombayı yutturur rahata erersiniz ..

145
10
yanıtYanıtla
Hüseyin Kaan:

Teröristin milleti olmaz, harf değişikliği yapsalar da hepsi abd ye hizmet ediyor

yanıt13
yanıt1
PALA BABA :

peki biz günlerdir nereyi bombalıyoruz?

52
51
yanıtYanıtla
mustafa kılıç:

Pkk lı 3 5 kişiydide benimmi haberim yok?

yanıt12
yanıt2
vatandaş rıza:

mustafa ic işleri bakanı ayakkabu numaraları bile vardı kac kişi olsduklarını işine gelenimi görüyon

yanıt0
yanıt6
Hayri :

bunlar iç piyasaya dönük hareketler nasıl dağlara karakollar kurulunca ortam temizlendi piyade postalının basmadığı yer senin değildir bombalar bombalar gelirsin boşu boşuna masraf edilmesin girersin yerleşirsin olanları kazırsın oradan o zaman senin kontrolun başlar

32
57
yanıtYanıtla
Nazlı Muhip:

Sınır çizgisinden bir baslayın bombalaya bombalaya ilerleyin. Bombalayacaginizi düşündükleri yerlerde bulunmazlar. Hic ummadiklari yerleri bile bombalayin. Ölüm olun,yağın tepelerine.

60
9
yanıtYanıtla
Arda Sezen :

Asıl suçlular görünmezler… Görününler önemli değil

64
5
yanıtYanıtla
mesut:

Aynen katılıyorum. Asıl suçlular uluslararası toplantılarda insan hakları ve terörden bahsederler. Tutuklu gazetecileri savunurlar. Mehmetçigimizin kimyasal silah kullanıldığı yalanını ortaya atarlar. O kadarda yüzsüzler işte

yanıt15
yanıt0
Tüm 16 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title