Haberler

Son Dakika: Sarkisyan, Genelkurmay Başkanı'nı görevden almayı reddetti

Güncelleme:

Son dakika: Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan, ordunun istifasını istediği Başbakan Nikol Paşinyan'ın, darbe girişiminde bulunduğu gerekçesiyle Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalamayarak, Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı'nı görevden alma talebini reddetti.

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ile 44 gün süren savaşta ağır yenilgiye uğrayan Ermenistan'da sular bir türlü durulmuyor. Ermenistan ordusunun yayımladığı bildiri ile Başbakan Nikol Paşinyan'ın ve hükümetin istifasını istemesinin ardından Paşinyan, ordunun bu istediğini darbe olarak nitelendirmişti. Paşinyan, Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan'ın görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalayarak, Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın da imzalaması gerektiğini ve Cumhurbaşkanı'nın bu kararnameyi imzalamayarak darbe girişimine destek olduğunu söylemişti Sarkisyan, Paşinyan'ın Genelkurmay Başkanı'nı görevden alma talebini reddederek, Genelkurmay Başkanı'nın görevden alınmasına yönelik kararnameyi imzalamadı. Buna göre, Genelkurmay Başkanı Gasparyan görevini sürdürmeye devam edecek.

SARKİSYAN'IN KARARI MUHALEFET DESTEKÇİLERİNİ SEVİNDİRDİ

Muhalefet destekçileri, bugün bir kez daha hükümet binası önünde toplanarak, miting gerçekleştirdi. Mitingde Paşinyan'ın istifa etmesi yönündeki çağrılar yinelendi. Miting sırasında Cumhurbaşkanı Sarkisyan'ın, Genelkurmay Başkanı'nın görevden alınması talebini reddettiğini duyan muhalefet destekçileri, söz konusu kararı sevinçle karşıladı.

Öte yandan Paşinyan'ın, Sarkisyan'ın kararına nasıl tepki göstereceği ise merak konusu.

NE OLMUŞTU?

Ermenistan Genelkurmay Başkanı Onik Gasparyan ve üst düzey komutanlar, Başbakan Nikol Paşinyan'ı istifaya çağıran bir bildiriye imza atarak Paşinyan'a muhtıra vermişti.

Paşinyan, hemen Genelkurmay Başkanı Gasparyan'ı görevden aldığını duyurmuştu. Ancak Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan'ın Gasparyan'ın görevden alındığına ilişkin kararnameyi imzalamadığı ortaya çıkmıştı.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, ordu komutanlarının kendisine yönelik istifa çağrılarını "darbe girişimi" olarak nitelendirmişti.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Nikol Paşinyan Ermenistan Haberler Son Dakika

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (12)

Rüknettin dede:

Büyük Ermenistanmış?Pabucumun Ermenistanı.Siz önce Aç karnınızı doyurun.

24
0
yanıtYanıtla
Ali:

Bular kendi kendini yok ederler beter olsunlar

14
0
yanıtYanıtla
Serdar Akın:

Yiyin birbirinizi Ermenistan

13
0
yanıtYanıtla
ARTVİNLİ:

ah ermenistan kafasızlığın cezasını şimdi çekiyorsun bu ülke sana iki defa dostluk eli uzattı gel barışalım sınırları açalım dost olalım dedi ama siz inatla o zaman yanaşmadınız. yıllar önce kabul etseydiniz o teklifi bugün ekonomin düzelmiş olacaktı ticari alışverişlerinde süper durumda olacaktı bugünleri yaşamıyacaktın şimdi kapana kısılmış devlet olarak yaşayın tek ulaşımın gürcüstan yolu

12
0
yanıtYanıtla
vahdettin bayram:

beter olun inşaallah.

12
0
yanıtYanıtla
SEKOCAN:

BU KÜÇÜK BATILI DEVLETLER NEDEN HEP ABD, RUSYA, İNGİLTERE GİBİ ÜLKELERE GÜVENİYOR ONLARIN GAZIYLA HAREKET EDİYOR DEMİYORLARKİ ULAN ABD BİZİ TÜRKİYENİN ÜSTÜNE SALIYOR AMA SONRADAN BİZİ TÜRKİYE BİTİRİR BEN İTİBAR KAYBEDERİM SONRA ABD KENDİ KUKLASINI ÜLKENİN BAŞINA KOYUP KAYYUM GİBİ YÖNETİR DİYE HİÇ HESABA KATMIYOR NE MAL ADAMLAR ARABİSTANDA YAVAŞ YAVAŞ ÇALKALANMAYA BAŞLIYOR SALMAN KRALLIĞINI ABD KUKLASINA VERECEK

9
2
yanıtYanıtla
İzmirli sel yüzücüsü:

Madur ettikleri azrilerin ahı tuttu.

10
0
yanıtYanıtla
HAYDİİ:

Haydi hayırlısı. Kaos ve buhran bu ülkeden ve halkından hiç uzaklasmasin kabus gibi üzerine çöksün . Keşke bizdeki hepimiz ermeniyiz diyenlerde oraya gitsede onlardanda kurtulsak.

4
1
yanıtYanıtla
Hasan:

Şu ermenistan devleti hiç aklını kullanmıyor büyük ülkelerin maşası oluyor aslında komşu ülkelerle dost olsa hiç sorun yaşamayacak özellikle Türkiyeyi le aşırı düşman Türk diyince ermenistan devleti çıldırıyor Türkiyeyle iyi ilişkiler kurmayınca halkı fakirlikten kurtulamıyor ermenistan halkının çoğu ülkeyi terk etti genç nüfusu çok az. başa getirdikleri hükümetler kendi çıkarları doğrultusunda hareket ediyor ermenistanı merak edenler Türkiyenin doksanlı zamanlarında alım gücüne sahip bir ekonomisi var halkı zor durumda dışa açılamıyorlar özellikle Türkiye ve Azerbaycana beslediği nefret yüzünden bu iki ülkeden, sürekli ambargo yiyiyor maşa olmayı bırakıp düşman gördüğü ülkelerle dostluk bağlarını kuvvetlendirirse ozaman ermenistana refah gelir aynısı bizim içinde geçerli Atatürkün dedi gibi yurta sulh cihanda sulh.

0
1
yanıtYanıtla
noldu:

paşinyan

0
0
yanıtYanıtla
Tüm 12 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title